Konami skal bygge arm­protese til Metal Gear Solid-fan

Protesen ligner den Big Boss har i Metal Gear Solid V.

Konami

En britisk Metal Gear Solid-fan får en egen spesialbygget armprotese på Konamis regning. Dette melder Konami selv på sin PR-blogg.

Fan-en er James Young på 25 år, som mistet en arm og et ben i en togulykke. Utgiveren jobber sammen med armproteseskaperen Sophie De Olivera Barata og et team med ingeniører innenfor robotikk of produktdesignere for å sørge for at Young får en funksjonell protese bygd i Metal Gear Solid-stil.

Konami ble involvert i arbeidet da de fant ut at Young var en fan av snikespillserien, og på grunn av koblingen til Metal Gear Solid V: The Phantom Pain der hovedperson Big Boss selv har en armprotese.

Konami har kalt byggingen av protesen The Phantom Limb Project, og planlegger å lage en videoserie for å dokumentere byggingen.

Tegneserieselskapet Marvel har gjort lignende for barn tidligere. Blant annet fikk en Iron Man-fan en protese inspirert av superhelten for ikke så lenge siden.

Adjø, Metal Gear

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain ble sluppet til Windows, Xbox One, PlayStation 4, PlayStation 3 og Xbox 360 tidligere i høst, og fikk da mye skryt av kritikere verden over – også av oss.

– Metal Gear Solid V: The Phantom Pain er et fantastisk spill. Det endrer formelen man har blitt kjent med fra de tidligere spillene i serien radikalt, og treffer på nær sagt alle punkter, skrev vår anmelder.

Opptakten til lanseringen var dog mer dramatisk. Metal Gear Solid-skaper Hideo Kojima og studioet Kojima Productions røk etter alle solemerker uklar i sluttfasen, noe som begynte et turbulent nyhetsår.

Selv om ingen helt sikkert vet hva som har skjedd, har rykter fra flere hold antydet at Kojimas ønsker om mer utviklingstid og større budsjett skal ha hovedskylden.

Alt tyder på at Metal Gear Solid V: The Phantom Pain blir det siste spillet Hideo Kojima og Kojima Productions produserer for Konami. Etter at Konami begynte å fjerne alle spor av spillutvikleren og studioet, har alt egentlig bare pekt den veien.

Siste fra forsiden