KONKURRANSE: Vi åpner dagens julekalenderluke
Konkurranse
(Bilde: Shutterstock/YanLev)

Julekalender 2014 - luke 19

Vi åpner dagens julekalenderluke

Du vil neppe gjette hvilken konsoll som deles ut i dag.

Julekalenderen på Gamer.no har vært et fast og populært innslag siden 2003, og vi gjør naturligvis ingen unntak i år. Årets kalender er fylt til randen av kule premier som vi skal dele ut hver dag frem til julaften. Vi røper ingenting før lukene faktisk åpnes, men lover et rikholdig utvalg av spill, utstyr og konsoller for enhver smak.

Årets kuleste premie?

Super Nintendo Entertainment System, SNES eller Super Nintendo. Kjært barn har minst tre navn.
Super Nintendo Entertainment System, SNES eller Super Nintendo. Kjært barn har minst tre navn.Bilde: JCD1981NL, CC BY 3.0

I dag byr vi på en premie utenom det vanlige. Gjemt bak luken er nemlig en spillkonsoll, men ikke en hvilken som helst spillkonsoll. I samarbeid med Spillmuseet.no gir vi bort en Super Nintendo Entertainment System, samt klassikeren Super Mario World.

Super Nintendo, som vi ofte kaller konsollen, ble opprinnelig lansert i 1990 i Japan. Til Europa kom den først i 1992, men til tross for den sene lanseringen ble den svært populær her til lands.

Konsollen er en 16-bits-maskin med hele 128 kilobyte hovedminne, samt 64 kilobyte grafikkminne og en 64 kilobyte lydminne. Det høres kanskje ikke så mye ut, men med lynrask lasting fra elektroniske kassetter og et brikkesett skreddersydd for spill var det nok til å kjøre noen av tidenes største klassikere.

Super Mario World.
Super Mario World.Bilde: Nintendo

Super Mario World er en av disse, og våre samarbeidspartnere i Rad Crew har brukt en hel podkastepisode på å skryte av konsollene i det herlige plattformspillet. Super Mario World følger som sagt med konsollen, så om du vinner får du teste det selv.

Etterpå er det bare å ta turen ut på auksjonssider for å finne flere klassikere. Med et spillbibliotek som inkluderer Mario Kart, Pilotwings og The Legend of Zelda: A Link to the Past er det mye snadder å kose seg med her.

For å være med i trekningen om denne pakka må du svare på to spørsmål, levert av Spillquiz med Jon Cato og Magnus – et månedlig arrangement på Tilt i Oslo. Du må også oppgi adressen din slik at vi vet hvor premien eventuelt skal sendes. Vi trekker vinnere hver mandag i desember.

Konkurransen ble avsluttet lø. 20. des. 00:00.

  1. Hvilken kjent Nintendo-figur debuterte i Super Mario World?
  1. Hva kalles effekten på Super Nintendo som skalerer og roterer bakgrunnsgrafikk?

Kommentarer (20)

Forsiden akkurat nå

Til toppen