– Alle bør lære av kontrollene i Super Mario World

Podkast: Ukens Retro Crew diskuterer det uforglemmelige plattformspillet.

For en tid tilbake dedikerte vi 45 minutter til klassiske Super Mario Bros 3. Svært mange anser dette underholdende eventyret som tidenes beste plattformspill, men dersom du er uenig er det stor sannsynlighet for at oppfølgeren, Super Mario World, er din favoritt.

Lanseringsspill til Super Nintendo

Mario i kjent stil, på ryggen til Yoshi.
Gule brett hadde én utgang, mens røde hadde to.

I dag retter vi fokuset på dette herlige spillet, som ble lansert sammen med Super Nintendo i 1992.

Er det én ting som kjennetegner Super Mario World så er det kontrollerne. Få spillutviklere har klart å etterape den presise og gode følelsen man får her. Du har alltid kontroll på figuren din, uansett hvilke sprell du gjør. Her har andre spillskapere mye å lære av Nintendo.

Mario sitt 16-bits eventyr er for øvrig ganske likt Super Mario Bros. 3, men skiller seg også på noen viktige områder. For første gang fikk Mario selskap av dinosauren Yoshi, rørleggeren fikk en kappe som gjorde at han kunne fly med mye større presisjon enn med vaskebjørndrakten, og selve verdenen i Super Mario World er stappfull av hemmeligheter. Variasjonen og designet på de over 90 brettene er et av spillets aller største styrker.

Underveis får vi selvsagt mange minneverdige klipp fra musikken i Super Mario World.

Helt til slutt i episoden tar vertene Jostein Hakestad, Stian Askeland, Are Ness Fløgstad for seg kommentarene fra Westwood-episoden forrige uke. Det engasjerte mange, så gutta fikk mye å svare på!

PS: Super Mario World er tilgjengelig gjennom Virtual Console på Wii og Wii U.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Det er produsert 47 episoder til nå, og her er de tre forrige:

Episode 47: Westwood Studios
Episode 46: Hva skjer med Atari-klassikerne?
Episode 45: Den kontroversielle Grand Theft Auto-serien

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil.

Les også
– The Last of Us minner oss om Half-Life 2

Siste fra forsiden