League of Legends

Kontraktdrama i League of Legends-miljøet

Ryktene svirrer rundt europas beste AD-Carry.

Audun Rodem, Gamer.no

Støvet etter årets League of Legends Championship Series har så vidt lagt seg. Noen spillere kunngjør at de har spilt sin siste sesong, mens andre bytter lag. Midt opp i alt dette har ryktene begynt å svirre om at svenske Martin «Rekkles» Larsson, av mange ansett som den beste «AD-carryen» i Europa, angivelig ønsker seg bort fra sitt nåværende lag Fnatic. Det er bare ett problem - han er kontraktbundet ut 2015.

Ber folk puste

Det var medlemmene på forumnettstedet Reddit som først satte ryktene i omløp tidligere denne uken. Etter litt privatetterforskning meldte de at det unge stjerneskuddet hadde sluttet å følge alle lagkameratene sine på twitter, og i tillegg fjernet teksten «Marksman for Fnatic» fra beskrivelsen sin. Svenskens facebook-side har også fått en totalrenovering - alle bildene utenom profilbildet har blitt fjernet, og nå fylles siden opp med meldinger fra ivrige tilhengere som alle søker svar. Fnatic var ikke sene med å reagere.

– Til dere på Reddit: Rekkles har kontrakt ut 2015. #PUST, skrev organisasjonen på twitter.

På vei til Alliance?

Spekulasjonene ble forsterket av uttalelser fra LoL-spilleren Erik «Tabzz» van Helvert som besvarte noen spørsmål om Larssons potensielle lagbytte på sin ask.fm-konto.

– I lang tid har han fortalt om sin misnøye med lagkameratene sine, og hintet om at han vil gå til et sterkere og mer motivert lag, skrev nederlenderen på onsdag.

Og i følge spekulasjonene er det nettopp van Helvert sin posisjon Larsson er ute etter å overta. Van Helvert har det siste året spilt som AD-carry for Alliance, som dette året stakk av med seieren i den europeiske LCS-ligaen. Ryktene ble videre bekreftet da sistnevnte publiserte en tweet for bare noen få timer siden.

– Jeg er offisielt uten lag og ser etter nye alternativer å utforske, skriver van Helvert.

Må ut med over 100 000 kroner

Les også
Disse to snuser på fast plass hos nDurance, men i ukens oppgjør er de motstandere

Nettstedet The Daily Dot melder å ha mottatt informasjon fra anonyme kilder som forteller det samme; Larsson har vært i samtaler med Alliance. I så fall må laget punge ut nesten 100 000 kroner for å kjøpe svensken ut av kontrakten sin. I følge The Daily Dot har en kilde fra Fnatic uttalt seg om lagbyttet.

– Han har allerede snakket med Alliance om å bytte lag. Det er ikke en enkel beslutning, men han ønsker å vinne og føler at Alliance gir ham de beste sjansene for å gjøre det. Han er sulten på suksess, siterer nettstedet.

Sterk tilknytning til Fnatic

Ryktene rundt Larsson har blitt opplevd spesielt dramatisk grunnet hans sterke tilknytning til Fnatic. Allerede som 16-åring ble han plukket opp av topplaget som til og med bygget opp et b-lag rundt ham da Riot innførte nye aldersgrenser som gjorde at unggutten måtte ta seg en pause. Nå er det altså mye som tyder på at han søker seg bort. Fnatic har på sin side uttrykt et ønske om å beholde gullgutten.

– Vi er åpenbart interessert i å fortsette å jobbe med Martin til neste år, og etter det, forteller Patrik «cArn» Sattermon, Fnatics spilleder, til The Daily Dot.

Hovedmannen selv har ikke uttalt seg.

Vi møtte Martin Rekkles Larsson tidligere i år:
– Jeg er stolt over å faktisk ha turt å satse på esport »

Siste fra forsiden