Kotaku - Jen Glennon

Kotaku-ansatte tvinges til å skrive 50 spillguider i uka – redaktøren sier opp i protest

Kotaku

Kotaku har den siste tiden innført store endringer. Blant annet har ledelsen innført et kraftig fokus på guider, på bekostning av nyhetsdekning. Situasjonen for de ansatte har blitt så utfordrende at ansvarlig redaktør Jen Glennon har sagt opp i protest.

Glennon tok avskjed med Kotaku tidligere denne uka. I sitt oppsigelsesbrev (via Aftermath) tok hun et oppgjør med Kotaku-eier G/O Media, og påpekte at nyheter trekker mer trafikk enn hva guider gjør.

– Etter nøye vurdering har jeg konkludert med at den nåværende ledelsesstrukturen og beslutningsprosessen hos G/O Media ikke stemmer overens med mine verdier og mål for Kotaku, skrev Glennon og fortsatte:

– Jeg mener bestemt at beslutningen om å snu opp ned på Kotakus strategi ved å nedprioritere nyheter til fordel for guider er fundamentalt feilslått gitt sidens nåværende infrastruktur. Beslutningen strider med måneder med trafikkdata og viser en forbausende likegyldighet til livene til de resterende skribentene og redaktørene som jobber her.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Kilder med kjennskap til situasjonen forteller at Kotaku-teamet – som kun består av syv ansatte – er bedt om å levere minst 50 spillguider i uka. Guider har blitt flyttet til toppen av nettstedets forside, mens nyheter har forsvunnet lenger ned.

G/O Media kjøpte opp Kotaku og en rekke andre nettsteder i 2019, under ledelse av Jim Spanfeller. Siden har selskapet lagt ned flere av nettstededene, mens andre – deriblant Kotaku – har endret retning. Glennon tok over som ansvarlig redaktør for Kotaku i oktober, etter at daværende redaktør Patricia Hernandez fikk sparken. Hernandez hadde to år i jobben etter at hun tok over for Stephen Totilo i 2021.

LES OGSÅ: Kan man snart skrive om spillkultur uten å dra inn bekymring? »

Siste fra forsiden