Ny tilleggspakke til Dawn of War II

Krig endrer seg stadig

Relic har både en ny tilleggspakke og en oppfølger på vei.

Dawn of War II fikk en begeistret mottakelse her på Gamer.no da det ble lansert i fjor, og som med forgjengeren gikk det ikke lang tid før det ble kunngjort en tilleggspakke. I Chaos Rising fikk vi en ny gruppering å spille som og en utvidet enspillerkampanje, og en ytterligere ekspansjon av sistnevnte vanker i den neste tilleggspakken.

Waaagh!

Utgiver THQ og utvikler Relic har kunngjort Dawn of War II: Retribution, og her får vi endelig spille som noen andre enn de menneskelige marinesoldatene i enspillerdelen. Vi får nemlig oppleve den nye kampanjen fra perspektivet til noen av de mange romvesenene som befinner seg i Warhammer 40,000-universet.

Handlingen foregår ti år etter avslutningen i Chaos Rising og Aurelia-sektoren er fortsatt oppslukt av konstant krig. Blodravnene er rystet av forræderi og sliter med å holde kontroll over sektoren, så nå er det opp til deg å avgjøre Aurelias skjebne ved å lede en av rasene som kriger om den til seier.

Foreløpig har bare én av de nye enspillerrasene blitt avslørt, og det er de populære Warhammer-orkene. De ledes av kaptein Bluddflagg, og sammen med sine tre skruppelløse kompanjonger skal han sikre orkene kontroll over Aurelia.

Det blir også en ny rase i Retribution, men Relic vil foreløpig ikke si noe om den. Bortsett fra dette vanker det som vanlig nye enheter for de gamle rasene og nye kart å krige på.

Dawn of War III på vei

Dawn of War II: Retribution skal slippes i første kvartal 2011, og ifølge et intervju med THQ-topp Danny Bilson på Eurogamer starter utviklingen av Dawn of War III etter denne utgivelsen. Det ser dermed ut til at Retribution blir den siste tilleggspakken til Dawn of War II.

THQ håper å slippe Dawn of War III et par år etter Retribution. Det vurderes å hente noe inspirasjon fra Relics Company of Heroes Online. Det vil si at spillet kanskje blir gratis å laste ned og spille, og at du istedet betaler ved å kjøpe nye enheter og funksjoner gjennom små transaksjoner.

Bilson understreker likevel at ingenting rundt Dawn of War III er sikkert, da spillet fortsatt er på planleggingsstadiet.

Siste fra forsiden