Kun 80 Xbox-spill på norsk Xbox 360?

Den norske listen over Xbox-spill som er kompatible med Xbox 360 inneholder for øyeblikket kun 80-spill.

Tidligere denne uken ble det klart at over 200 Xbox-spill ville være spillbare på Xbox 360, men nå viser det seg at dette kun gjelder for amerikanske Xbox-eiere. I går fant britene ut at de måtte ta til takke med 156 Xbox-spill, mens de stakkars japanerne ikke fikk mer enn fattigslige 12 spill.

Det er også publisert en egen norsk liste, og denne er begrenset til 80 spill. Blant spillene på listen finner vi begge Halo-spillene, Colin McRae 4, Dead or Alive 3, Forza Motorsport, GTA-trilogien, Max Payne 1 og 2, Ninja Gaiden (vanlig og Black), Knights of the Old Republic-spillene, Jade Empire, Fable og Half-Life 2.

De Xbox 360-kompatible spillene vil du kunne spille både alene og over Xbox Live, og når du spiller over Xbox Live vil du også kunne spille mot folk som spiller dem på en vanlig Xbox (på den måten blir det lettere å finne mot- og medspillere).

Hvert spill emuleres hver for seg, og trenger derfor emulatorprogramvare for å fungere på Xbox 360. Denne skaffer du deg enkelt ved å sette inn et Xbox-spill i en Xbox 360 oppkoblet mot Xbox Live. Da vil den nødvendige programvaren installeres på systemet ditt, slik at du kan spille spillet.

Alternativt kan du bruke PC-en din til å laste ned emulatorprogramvaren fra Xbox.com (og brenne denne på en CD) eller bestille en emulator-CD fra Microsoft (som inneholder alle de tilgjengelige emulatorene). Dermed blir det også mulig for folk uten Live-tilgang å spille Xbox-spill på sin 360.

Spørsmålet er nå hvorfor den norske listen kun inneholder omtrent halvparten så mange spill som den britiske, med tanke på at begge landene benytter seg av PAL-systemet, og britiske Xbox-spill fungerer uproblematisk på en norsk Xbox. Den norske listen ser ut til å være lik de svenske og danske listene. Heldigvis ser det ut som de nordiske listene vil øke i omfang etter hvert (slik de utenlandske listene også vil gjøre). Norske represanter i Microsoft var dessverre ikke tilgjenglig for kommentar når denne artikkelen ble publisert.

Siste fra forsiden