Ukens nettutgivelser (uke 12)

Kunst og moro

Denne uken har vi alt fra kunstneriske eventyr til brautende krigsspill.

Denne uken har vært usedvanlig variert, med nye utgivelser i alle former og fasonger. Vi starter på PS3 og PSP denne gangen, med en massiv oppdatering fra Sony.

PlayStation Network

PowerUp Forever (PS3).

Først ut er Powerup Forever, et romskytespill der du må kjempe i omgivelser som er forskjellige for hvert spill. Etter hvert som du spiller vil du vokse deg større og større, noe som igjen betyr at du tiltrekker deg oppmerksomheten til enda større fiender. Her loves vi massevis av eksplosiv action, flere forskjellige spilltyper og lekker grafikk. Dette spillet er også tilgjengelig på Xbox 360.

SOCOM: Confrontation (PS3).

SOCOM: Confrontation er et taktisk, tredjepersons skytespill som dukket opp på andre siden av Atlanteren i fjor høst, og som nå er tilgjengelig for oss her i Europa også. Dette er et lagfokusert flerspillerspill med massevis av realistiske våpen og nivåer. Spillet har fått flere vesentlige oppdateringer siden Amerikalanseringen, og kan også kjøpes i butikk.

Silent Hill (PSP & PS3).

Er du lysten på litt retrogrøss, kan du ta en titt på originalutgaven av Silent Hill, som nå er tilgjengelig for kjøp både på PS3 og PSP. PSP-eiere har på sin side fått et trailerlass med nye utgivelser: Skytespillene Resistance: Retribution og SOCOM: Fireteam Bravo, snikespillet Splinter Cell: Essentials, det anarkistiske racingspillet Twisted Metal: Head On, actionplattformeren Ratchet & Clank: Size Matters, golfspillet Everybody's Golf og hjernetrim/actionspillet Spinout. Som vanlig er det meste av disse spillene også tilgjengelig på UMD.

Xbox 360

Hasbro Family Game Night (Xbox 360).

Eier du en Xbox 360 er det på tide å samle hele familien foran konsollen, og kose seg med virtuelle utgaver av klassiske brettspill fra Hasbro. I Hasbro Family Game Night får du spille kjente og kjære klassikere som Battleship, Yahtzee, Connect Four, Boggle og Sorry!, og spillene kommer både i tradisjonelle utgaver og i nye versjoner. Om du ikke klarer å raske sammen noen familiemedlemmer kan du også spille over Xbox Live Arcade.

Super Punch-Out (Virtual Console).

Wii

Nintendo har grunn til å være litt flaue denne uken. De har tidenes største nostalgibibliotek å ta av (med alt fra Commodore 64 til Nintendo 64), men likevel har de bare klart å diske opp med én enkelt Virtual Console-lansering. Heldigvis er dette et snadderspill: Super Punch-Out for SNES. Dette boksespillet lar deg prøve deg mot 16 ulike kamphaner, hver med sine egne unike egenskaper og strategier.

Les også
Arkadeklassikere og mye mer

PC

The Path (PC).

Eventyret om Rødhette og ulven har nå fått sin egen unike spillversjon, i The Path. Dette kunstspillet følger seks jenter som skal besøke sin bestemor i skogen. De har fått streng beskjed om å holde seg til veien, for i skogen lurer farlige ulver med onde planer. The Path beskrives som et grøsserspill med fokus på utforsking og oppdagelse, og de belgiske kunstnerne i Tale of Tales er klare på at det ikke egner seg for barn. The Path forsøker å ta spillmediet i en ny retning, og har allerede fått mye omtale på nettet.

Merchants of Brooklyn (PC).

Utviklerne av actionspillet Merchants of Brooklyn gjorde tidenes generaltabbe da de lanserte spillet sitt på Steam. De presterte nemlig å lansere en uferdig alpha-versjon i stedet for den endelige versjonen, og resultatet var en storm av klager. Nå skal det imidlertid være i orden, så hvis du er interessert i litt førstepersons nærkamp og skyting i et unikt science-fiction-univers bør du vurdere å ta en titt.

World in Conflict: Soviet Assault (PC).

I forrige uke misset vi utvidelsespakken Soviet Assault for det fabelaktige sanntidsstrategispillet World in Conflict. Soviet Assault inneholder seks nye enspilleroppdrag og to nye flerspillerkart. Et av flerspillerkartene foregår i Norge, så om du føler deg ekstra upatriotisk kan du skape massevis av ødeleggelser i et vakkert fjordlandskap. Utvidelsen er også tilgjengelig i butikk, men kun i en samlepakke med hovedspillet. Du kan blant annet kjøpe Soviet Assault fra Steam, GamersGate og Direct2Drive (husk at Steam-utgaven kun er kompatibel med Steam-utgaven av World in Conflict).

Obulis (PC).

Om du trenger litt hjernetrim, bør du kanskje ta en titt på Obulis, som har dukket opp på Steamog Impulse. Dette spillet er superenkelt - målet er å få noen fargede baller til å treffe riktige bøtter. Dette er selvsagt lettere sagt enn gjort, da utviklerne har lagt inn en rekke hindringer og utfordringer i spillets 150 brett. Obulis har avansert fysikk og lekker, håndtegnet 2D-grafikk.

Larva Mortus (PC).

Steam har også fått en videreutviklet versjon av det merkelige, todimensjonale actionspillet Larva Mortus. Her må du ta knekken på horder av djevelske motstandere, som vampyrer, varulver og vandøde. Spillet inneholder tilfeldig genererte brett, rollespillelementer og mengder av omgivelser, og for å drepe de mange monstrene du møter får du bruke alt fra seksskytere og hagler til elektriske våpen. Blodig.

Caster (PC).

Caster er nok et spill som har kommet på Steam denne uken (samtidig som det kan kjøpes direkte fra utviklerne for en billigere penge for oss nordmenn). Dette er et tredjepersons actionspill der du får muligheten til å påføre landskapene rundt deg stor skade. Spillet kan ikke skilte med superlekker grafikk, men har til gjengjeld et raskt og spennende gameplay og mye action. Om du velger å kjøpe spillet, får du laste ned fremtidige episoder gratis.

Annabel (PC).

Vi tar også med eventyrspillet Annabel, som foregår i oldtidens Egypt. Her må du løse en rekke nøtter, finne skjulte objekter og utforske en tredimensjonal verden med massevis av mysterier. For flere PC-utgivelser av den lette sorten kan du blant annet stikke innom Big Fish Games, iWin og Reflexive Arcade.

Som vanlig har nettportalen Good Old Games lansert noen gamle spill for de som synes elektronisk underholdning var bedre i gamle dager, og mener ungdommen lytter til feil musikk og har dårlig smak i klesveien (som undertegnede, med andre ord). Denne uken har vi fått det det eldgamle Apogee-skytespillet Blake Stone: Planet Strike, pek-og-klikk-eventyret Jack Orlando: Director's Cut og det en gang så nyskapende sanntidsstrategispillet Earth 2140 (med ekspansjoner).

Gratisspill

Musaic Box (PC).

Denne uken har det dukket opp flere gratisspill fra uavhengige utviklere på Steam. Dette er spill som har vunnet heder og ære på Independent Games Festival, og er dermed utvilsomt verd å sjekke. Spillene er ofte også tilgjengelige utenom Steam-systemet, for de som foretrekker det (bare klikk på website-linken i Steam-siden).

Spillene er: Between (et kunstnerisk lite spill for to spillere), Mightier (et hjernetrimspill som må spilles ved hjelp av penn og papir og en scanner eller et kamera), Retro Grade (et romskytespill hvor alt foregår i revers), Musaic Box (et musikalsk hjernetrimspill som forresten har en fullversjon som kan kjøpes fra Direct2Drive) og Osmos (et abstrakt, fysikkbasert spill).

Runes of Magic (PC).

En litt større utgivelse er MMO-spillet Runes of Magic, som ble offisielt lansert denne uken. Runes of Magic er et World of Warcraft-aktig fantasyrollespill, med massevis av lekre alvejenter, skjeggete dverger og eldgamle trollmenn som kan tenne sigaretter med bare fingertuppene.

For noen dager siden ble også hjernetrimspillet Pandora's Gearbox lansert. Her må du kontrollere en fjernstyrt robot for å få en ball gjennom en mystisk maskin. Fokuset er på logikk og realistisk fysikk.

Et par andre interessante utgivelser er Space Office Fight (et abstrakt actionspill der du må bekjempe de andre på kontoret) og 4 Hour Quest (et raskt og abstrakt actionrollespill). Om du liker spill som ADoM, Nethack og Angband, kan du også kose deg med en rekke små og fantasifulle utgivelser i samme sjanger, som ble skapt i en omfattende utviklingskonkurranse i roguelike-miljøet. Her er det massevis av tekstbasert moro å finne.

Sjekk forrige ukes oppsummering for flere nettdistribuerte utgivelser.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden