Lær spansk – på norsk

Kristiansand-selskap er klar med underholdende språklæringsspill til Nintendo DS.

Kristiansand-selskapet Agenius fikk i 2008 utviklerlisens av Nintendo, og deretter 800.000 kroner i tilskudd fra Norsk Filmfond. Nå har satsingen båret frukter, og sørlendingene slipper etter planen sitt kommende DS-spill The Traveller (tidligere kjent som The Foreigner) i løpet av desember i år.

The Traveller er et brettspill-inspirert språklæringsspill med støtte for en til fire spillere. Spillet kommer både på norsk og flere andre språk, og tar sikte på å lære spillerne spanske gloser på en underholdende måte.

Edvin Fladen fra Agenius.

Utviklerne mener selv det er optimalt med to til tre spillere som lar DS-en gå på rundgang. Med flere spillere er spillet nemlig turbasert, og konkurransepreget. Målet er å samle inn penger til å kjøpe gjenstander man trenger. Penger tjener man primært ved å gjennomføre enkle språkoppgaver, men man kan også sørge for å stjele inntektene til motspillere ved hjelp av skitne triks.

Spillerne kan opprette sine egne profiler i spillet, og dermed holde orden på hva de har lært, og hvilke mål de har oppnådd.

– Vi har testet spillet på 4. og 5.-klassinger, og resultatene viser at denne aldersgruppen er akkurat i grenseland når det gjelder vanskelighetsgraden på spillet. Vi sier derfor at spillet passer for alle som er ti år eller eldre, uttaler Agenius-gründer Edvin Fladen.

Videre forteller Fladen at de hele tiden har hatt fokus på at spillerne skal ha det moro, ikke bare lære. Derfor har de lagt listen noe lavt i forhold til læringsnivået.

Spillet slippes i første omgang til Nintendo DS, men Agenius vurderer også å lage en versjon til Iphone.

Siste fra forsiden