Legger alt annet på is mens de fikser Battlefield 4

Nå er alle mann på dekk hos DICE for å løse spillets problemer.

DICE, EA

Det er nå over en måned siden Battlefield 4 ble lansert, men fremdeles sliter skytespillet angivelig med problemer over hele fjøla. Hyppige krasj og serverbry er noen av problemene som brukere har fått grå hår av på alle de fem lanseringsplattformene.

Det ser pent ut, men fungerer det?

Nå forteller en EA-talsmann til Polygon at alt arbeid på videre utvidelser og prosjekter er lagt på is til DICE klarer å meisle ut problemene som hemmer spillopplevelsen for mange.

– Vi vet at vi fremdeles har en del igjen å fikse på spillet – det er helt klart vår fremste prioritet. DICE-teamet jobber non-stop med å oppdatere spillet, forteller talspersonen til nettsiden.

Alt annet enn Battlefield 4 er lagt på is

Selv om problemene meldte seg i løpet av måneden valgte utvikleren å gjøre ferdig utvidelsespakken China Rising før de begynte å jakte ned problemene i spillet. Prioriteringen ble visstnok gjort fordi utvidelsespakken vær nær ferdigstilling da problemene med Battlefield 4 først dukket opp. Nå skal alle mann være på dekk hos DICE.

Battlefield 4 trenger mer arbeid før det fungerer feilfritt.

– Vi begynner ikke med nye prosjekter eller flere utvidelser før vi har fått nøstet opp alle problemene med Battlefield 4. Vi vet at mange av spillerne er frustrerte, og vi føler med de. Vi stopper ikke før dette er rettet opp, sier EA-talsmannen.

Det betyr etter alt å dømme at prosjekter som Star Wars: Battlefront og Mirror's Edge 2 blir lagt på is inntil videre.

God kritikk

Selv om Battlefield 4 plages av problemer nå har kritikerne stort sett hatt en positiv opplevelse med spillet. Her på Gamer.no følte vår anmelder at spillet satte en ny standard for skytespillsjangeren, og klasket en 8-karakter på opplevelsen. Resten av spill-Norge var ikke uenige.

Salgs- og kritikersuksessen fører nok likevel ikke til at vi får ett Battlefield-spill i året, slik sjangergigant Call of Duty har holdt på de siste årene. I en samtale med investorer i november fortalte EAs finanssjef Blake Jorgensen at man i så fall måtte ha hatt to studio som rullerte på oppgaven.

PlayStation 4 er lansert, og spillet ser visstnok bedre ut der enn hos konkurrenten
Battlefield 4 yter bedre på PlayStation 4 enn på Xbox One »

Siste fra forsiden