Nye Battlefront kommer ikke før sommeren 2015

Og blir det første av de nye Star Wars-spillene fra EA.

Da Electronic Arts annonserte at Battlefield-skaperen Digital Illusions jobber med et nytt spill i Star Wars: Battlefront-serien, ble de møtt med jubel på nettet. Men på det tidspunktet hadde de ikke mye konkret informasjon å dele, og nå er det klart at det sannsynligvis går en stund før de er klare til å lette på sløret for alvor.

Det nye Battlefront-spillet er nemlig ikke ventet utgitt før sommeren 2015.

Star Wars: Battlefront blir i tillegg det første av Electronic Arts' Star Wars-spill, så de som hadde forventet noe allerede neste år må smøre seg med tålmodighet. Nyheten kom i en uttalelse til selskapets aksjonærer, som nettstedet Eurogamer har fått med seg:

– Det første spillet vi er fokusert på er Battlefront. Det er et tradisjonelt spill som har gjort det ekstremt godt, og det vil antakeligvis komme ut omtrent samtidig med at de nye Star Wars-filmene kommer, altså sommeren 2015.

Den korte teaser-traileren.

De to første spillene i Star Wars: Battlefront-serien var åpne, førstepersons actionspill med fokus på flerspiller, og de hadde åpenbart hentet mye inspirasjon fra Battlefield-serien. Derfor passer det jo godt at det er svenskene bak Battlefield som står for det nye spillet, og de har allerede lekt med science fiction-kamp i Battlefield 2142.

Hvorvidt Star Wars: Battlefront blir det eneste Star Wars-spillet som kommer ut i den perioden vet vi ikke, men EA har tidligere gjort det klart at vi blant annet kan vente Star Wars-spill fra Dead Space-skaperne Visceral Games og BioWare. Sistnevnte har allerede rikelig med Star Wars-erfaring – ikke bare er BioWare studioet bak MMO-spillet The Old Republic, men de har også stått for det kritikerroste enspillerrollespillet Knights of the Old Republic.

Kunngjøringen om at Electronic Arts hadde sikret seg rettighetene til å lage Star Wars-spill kom i kjølvannet av at de nye Lucasfilm-eierne Disney la ned spillutgiveren LucasArts tidligere i år.

Siste fra forsiden