Lek bonde med Wii-kontrollen

Harvest Moon: Tree of Tranquility kommer i oktober.

Bondegårdsimulator er ikke det første som slår deg når du tenker på spennende og actionfylte spill. Men Harvest Moon-serien har eksistert på dette premisset ganske lenge nå. Spillene har blitt utgitt til mange konsoller, og i mange forskjellige versjoner. Koselig og avslappende, serien har bygget sitt navn på enkel og vanedannende gameplay i en verden hvor både de virkelige og virtuelle timene fosser forbi.

Wii sitt første eksklusive Harvest Moon er også på vei, med undertittelen Tree of Tranquility. Ifølge en fersk pressemelding skal en ny iterasjon i bondeserien lanseres den 9. oktober i Europa. I Tree of Tranquility kan du som før drive gården slik du selv vil, og bedrive sosialisering på bygda ved å skaffe seg venner, og også starte din egen familie.

Som før må spilleren plante grønnsaker, frø, urter og blomster og i tillegg ta deg av det rent økonomiske. Dette innebærer å beregne innhøstinger og veksttid, og i tillegg drive kostnads- og inntektssanalyse. Som før går dagene av seg selv, og hvor mye som skal gjøres hver dag må vurderes nøye, slik at den stakkars bonden ikke blir utslitt og utbrent.

Historien skrider frem parallelt med dagssyklusen. I Tree of Tranquility er Harvest-treet dødt, men ingen vet hva som er årsaken. Både regnbuen og Harvest-åndene er i alle fall i ferd med å fordufte. Det er selvsagt spillerens jobb å sørge for at treet kommer til live igjen. På denne måten kan øya bli som før igjen. Forhåpentligvis.

(Kilde: Pressemelding)

Siste fra forsiden