Lek i skyggene

Hudson avduker Lost in Shadow og nyversjoner av Bonk og Military Madness.

Hudson har flere jern i ilden for tiden. Det Wii-eksklusive eventyrspillet Lost in Shadow ble først vist på Gamescom, og fanget interesse med en spennende trailer.

En pressemelding fra Hudson har nå gitt oss noe mer konkret å glede oss til. Hovedpersonen i Lost in Shadow er en skygggutt som ikke holdes tilbake av trivialiteter som tyngdekraft. Som traileren viser får vi ta del i en vakker og kreativt utformet verden. Som skyggegutten må spillere løse tenkeoppgaver og kjempe mot fiender på forskjellige vis.

Spillet inneholder også plattformelementer; sentralt for spillet er det såkalte skyggetårnet som må bestiges. Tårnet kaster en unaturlig skygge over alt rundt det, ikke særlig trivelig med andre ord. Saken må undersøkes.

En bevinget hjelper med navn Spangle samarbeider med skyggegutten; ved å flytte på lyskildene skapes nye skygger som kan tas i bruk som blant annet broer og trapper. Lost in Shadow slippes i løpet av 2010 til Wii.

I tillegg til Lost in Shadow jobber Hudson med å gjenopplive to eldre merkenavn: Plattformhelten Bonk og det turbaserte strategispillet Military Madness. Førstnevnte får en nedlastbar nyversjon gjennom Xbox 360s XBLA, PS3s PSN og Wiiware. Det nye spillet skal som sine forgjengere fortsatt være sideskrollende, men figurer og områder vil være rendret i tre dimensjoner.

I Bonk: Brink of Extinction må hulemannen Bonk redde verden fra dommedag. En komet har kurs mot jorden. For å redde verden fra dommedag må Bonk hoppe og løpe gjennom jungler, vulkaner og ørkener til han når inn til jordens glohete midtpunkt. Men det hadde ikke vært Bonk uten transformasjoner, neandertaleren har nå åtte forskjellige hammer å skifte til.

Military Madness får både en nylig annonsert remake til mobiler, med navnet Military Madness: Neo Nectaris, og et helt nytt tilskudd til serien i form av det kommende nedlastbare Nectaris: Military Madness. Forvirrende navn, uten tvil.

Nectaris: Military Madness vil være et helt nytt spill, og slippes, som Bonk, til alle de gjeldende konsollenes gjennom deres nedlastingstjenester. Utviklerne lover et strategispill som står til vår tids forventninger. Dette inkluderer moderne grafikk, flere enheter å styre, online flerspillermodus med samarbeid og mer. Ellers loves det at spillet skal være i samme ånd som Turbografx-originalen.

(Kilde: Pressemelding)

Siste fra forsiden