Telialigaen - League of Legends

Lever Bifrost opp til forventningene denne sesongen?

Bifrost har skutt til værs på rangeringslistene i vinter. I åpningskampen møter de Wizard.

Klarer «Bruland» og resten av Bifrost å leve opp til forventningene?
Riot Games / Privat, Skjermbilde: Gamer.no, Kollasj: Brage Vasseljen

SLIK SPILLES FØRSTE RUNDE I TELIALIGAEN

Vis mer

TORSDAG 28. JANUAR
18:00 - FloWenZ - HyFerion5
20:00 - Bifrost - Wizard
20:30 - Vanir - Rich Gang

FREDAG 29. JANUAR
18:00 - Domino - Nordavind

TIRSDAG 2. FEBRUAR
18:00 - Riddle - KAOS

Se resten av kampene i terminlisten »

Torsdag kveld markerer starten på vårens sesong i Telialigaen League of Legends, og den første hovedkampen spilles mellom Bifrost og Wizard.

Begge lagene har gjort en total omrokkering i før-sesongen, med kun én returnerende spiller i hver leir.

Bifrost slo kanskje Wizard i femte runde av Telia Esports Series (TES), men det gjenstår å se om det vil gjenta seg i Telialigaens første runde.

Se hovedkampen mellom Bifrost og Wizard torsdag klokken 20:00 på Twitch »

FEATURE: Dette tror vi blir utfallet i vårens League of Legends-sesong

Høyt ambisjonsnivå med ny spillerstall

DISSE SPILLER FOR BIFROST:

Vis mer

Roshan «I am Kees» Visser (Top)
Taneli «Tanu» Renfors (Jungle)
Alexander «HHNeverLucky» Fedde (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Mikael «Bruland» Bruland (Support)

Med en stall med nylig signerte stortalent har Bifrost skutt til værs på rangeringslister på forhånd av vårens sesong. Lagets Support-spiller Mikael «Bruland» Bruland forteller til Gamer.no at lagets ambisjoner er minst like høye.

– Hele laget ønsker å komme til Telia Masters, gjøre det bra der og nå Northern League of Legends Championship. Vi vet at det er mulig, men det kommer til å bli tøft. Å møte Nordavind i Telialigaen blir en god test for om vi er gode nok for NLC. Det er alltid gøy å møte gode motstandere, så jeg håper at vi kan føles ut som en god motstander for Nordavind også.

LES OGSÅ: Rekordpåmelding i Telialigaen

Med høstens andreplass ferskt i minne for Mid Lane-spiller Alexander «HHNeverLucky» Fedde er det kanskje ikke rart at Bruland drar frem nettopp Nordavind som målestokken.

– Mulighetene for å slå Nordavind er definitivt der, og vi skal sørge for at Nordavind ikke ser på Telialigaen som en gratis turnering de spiller for gøy. Vi har fortsatt en vei å gå før jeg kan påstå at vi er favoritter, men mot slutten av sesongen ville jeg ikke blitt overrasket om vi utfordrer tronen, sier han til Gamer.no.

– Helt nytt nivå

Les også
Alt handler om å holde seg over nedrykksstreken

Bruland var med på å ta en sjetteplass for Bifrost i høstens sesong. Han bestemte seg tidlig for å bli i klubben etter sesongavslutningen, både for å videreutvikle seg som spiller og for å spille med store navn rundt seg.

– Da vi fikk inn vår nye trener tidlig i før-sesongen var jeg allerede interessert i å spille for Bifrost ettersom han er god, og jeg kunne begynne å jobbe med mine tidligere problemer så fort som mulig. Da det begynte å komme inn veldig store navn på prøvespilling, valgte jeg å signere med Bifrost igjen.

«HHNeverLucky» spiller nå for Bifrost.
Domino Esport

LES OGSÅ: Norske «Rubino» har signert for Valorant-klubb

Med nye signeringer og mer oppmerksomhet rundt laget er det forståelig at en kjenner på presset om å prestere. Innad i laget har det derimot vært mer fokus på å gi rom for å utvikle seg fremfor å prestere fra start.

– Treningene med laget er på et helt nytt nivå sammenlignet med hva jeg har spilt både med og mot tidligere. Det går litt opp og ned, men potensiale vårt er stort. Tidlig i prosessen trodde jeg at det var mye press på meg for å prestere, men jeg innså at det er ingen som har spesifikke forventninger til meg i denne stallen, og det har gitt meg rom til å forbedre meg. Med tilliten Bifrost har gitt meg, føler jeg meg komfortabel med å jobbe videre til å prøve å nå det nivået hele laget ønsker.

Angrepsmodus fra start

DISSE SPILLER FOR WIZARD:

Vis mer

Tom «Toliam» Brandon (Top)
Ådne «Olunn» Anmarkrud (Jungle)
Rok «Gtrik» Fišer (Mid)
Adrian «Addi» Kristiansen (ADC)
Mikael «Syhm» Richvoldsen (Support)

Etter å ha levert over forventningene forrige sesong, har også Wizard valgt å fornye stallen før vårens sesongstart. Lagets nye Jungle-spiller Ådne «Olunn» Anmarkrud lover action fra start, og forteller Gamer.no at de kommer til å gå Bifrost i strupen i første serierunde.

– Vi går inn i kampen mot Bifrost med angrepsmodus på. Vi er helt klart David i denne kampen, men med gode forberedelser og en god helteutvelgelse fra «Sleeping1» (trener i Wizard, journ. anm.) og god kommunikasjon mellom oss er alt mulig.

LES OGSÅ: – De hadde bra mottrekk på det vi gjorde og tok oss litt på senga

Forberedelsene til seriestart har ikke vært helt fri for problemer for publikumsfavorittene med flere spillerbytter etter første lagannonsering, og det er ikke umulig at vi blir vitner til et noe ukoordinert lag i første serierunde. Lagets ambisjoner er det imidlertid ingenting å utsette på - sluttspill er nemlig bare plan B.

– Spådommen om en sjetteplass kan være en realitet. Etter mye surr med lagoppstillingen i starten av TES har vi endelig kommet godt i gang. Jeg forventer at etter noen ekstra uker med trening sammen, vil vi bare bli bedre og bedre. Det ser ut til å bli veldig tett rundt midten av tabellen i år, så plasseringene kan variere veldig. Vi har høye mål, så vi kjemper om topplasseringene så lenge det lar seg gjøre. Plan B blir sluttspillet.

Samhold foran alt

Å være debutant i førstedivisjon er ingen enkel oppgave, spesielt når en skal møte en antatt bedre motstander. Da handler det om å støtte hverandre innad i laget, å dra hverandre opp, og ikke minst å stå sammen om det butter imot. Anmarkrud roser både lagkamerater og klubbeier for å ivareta et imøtekommende miljø, og da er det kanskje ingen overraskelse at nettopp samhold trekkes frem som lagets største styrke.

Simen Kongsvik (t.h.) roses av Jungle-spiller «Olunn».
Wizard Company

– Det føles veldig godt å tre inn i klubben. Eieren vår, Simen, er veldig inkluderende og hardtarbeidende, og det føles trygt og godt å komme inn under vingene hans. Dette er min første sesong i 1. divisjon og hele laget gir meg gode tips for å forbedre meg stadig vekk, sier han til Gamer.no før han fortsetter.

– Styrken i laget er helt klart samholdet. Vi har det gøy sammen og vi kan tulle og spøke med hverandre uten harde følelser. Vi holder motivasjonen oppe, selv under vanskelige situasjoner.

LES OGSÅ: Apeks signerer svensk trio

Siste fra forsiden