Nemean

Lite LAN med store premier og kjente profiler

Norske Nemean har et økt fokus på norsk esport i år.

Oversiktsbilde fra Nemean i 2013.
Nemean

Førstkommende tirsdag går vinterens Nemean av stabelen i Hemne i Sør-Trøndelag, og dette året skal arrangementet satse stort på esport. LAN-et, som arrangøren beskriver som «vinterens svetteste eventyr» var i utgangspunktet en sosial tilstelning for lokal ungdom, men arrangøren har de siste årene opplevd at deltakerne ønskte seg en konkurransearena.

«Snute» (t.h.) vant StarCraft II-turneringen på Nemean i fjor, mens «Shad» kom på andre plass. (Foto: Nemean).

– I tråd med utviklingen vår har vi hatt et fokus på å etterleve tilbakemeldingene fra deltakerne så godt vi kan. Med tiden har det blitt tydelig at det ønskes at vi skal ha et økt fokus på esport i Norge, sier Øyvind Schei, leder og koordinator i Nemean, til Gamer.no.

Byr på store premier og store navn

I år er det StarCraft II-spillerne som har mest å kjempe for. Med hele 32 500 kroner i premiepotten, hvorav hele 20 000 går til vinneren, byr LAN-et på en svært god grunn til å ta turen til Hemne. Deltakerlisten står også i tråd med pengepremien, blant annet kommer Jens «Snute» Aasgaard, en av Norges beste StarCraft II-spillere. Favoriseringen av akkurat dette spillet skyldes et spesielt engasjement fra LAN-deltakerne, men arrangementet skal likevel tilby noe for de fleste.

– StarCraft II-turneringen er av høy prioritet da vi føler dette er en arena hvor både spillere og miljø er engasjerte, men vi står også fast på å opprettholde turneringer i de øvrige spillene, forteller Schei.

Full konsentrasjon. (Foto: Nemean)

Det holdes nemlig også turneringer i lagspillene Counter-Strike: Global Offensive og League of Legends, hvor premiepottene er på 10 000 kroner. Helt spesielt for Nemean er at de også holder en turnering i spillet Desert Bus, hvor man kjører en buss gjennom ørkenen i åtte timer. Her belønnes vinnerens utholdenhet med en tusenlapp.

Et årlig arrangement

Nemean har blitt arrangert hver vinterferie siden 2006. Det som begynte med ti frivillige har vokst til en organisasjon på 40 medlemmer som jobber for å gi et godt tilbud til den lokale ungdommen. De samme ildsjelene steller også i stand det litt mindre arrangementet Nemean Lite hver høstferie.

Arrangøren håper at også dette kan vokse slik at de kan gi et bedre tilbud til esport-Norge.

– Selv om vi i hovedsak arrangerer ett stort arrangement i året, har vi også fått forespørsler om å arrangere turneringer på Nemean Lite. Det er kun økonomiske årsaker til at dette foreløpig ikke kan bli en realitet. Vi håper at dette hjelper våre esportutøvere til å lykkes bedre, sier Schei.

Mange av turneringene skal i følge arrangøren bli direktesendt på nett. Dette kommer det fortløpende informasjon om på deres Facebook-side.

Vil du sette opp din egen onlineturnering?
Vårt turneringssystem er åpent for alle »

Les også
Gruppene i Eserien er klare

Siste fra forsiden