Lite pene tall for Sony og Nintendo

Begge de japanske konsollgigantene opplever en økonomisk nedtur.

Det første kvartalet av det økonomiske året ble avsluttet 30. juni. Nå viser både Sony og Nintendo frem tallene for perioden, og begge må se en kraftig nedgang i salg og inntekter.

Nintendos profitt sank med hele 60 prosent og endte på 42.3 milliarder Yen (i underkant av 2.8 milliarder norske kroner). Det ble solgt i overkant av to millioner Wii-konsoller mot fem millioner som ble solgt i samme periode i fjor, mens DS-salget sank med én million. Samtidig opplever spillsalget til Wii en nedgang på nesten 25 prosent.

Det er skuffende salgstall på spill rettet mot kjernespillerne som plager Nintendo. I løpet av sin første måned i salg solgte FPS-spillet The Conduit bare 72.000 eksemplarer i USA. House of the Dead: Overkill solgte 45.000 og Madworld 66.000. Nintendo har ingen god forklaring på hvorfor disse spillene ikke selger opp mot forventningene, men antyder at Nintendo-spill har en annerledes salgskurve enn sine konkurrenter. Denise Kaigler hevder at spillene som kommer til Wii ofte ikke selger så bra den første måneden, men at de selger jevnt og trutt over en lengre periode. Likevel håper hun at salget av spill mot kjernepublikumet tar seg opp og peker til gode tilbakemeldinger fra E3, blant annet på det nye Metroid-spillet.

For Sonys del ser det enda mørkere ut. Sony leverte et underskudd på 25.7 milliarder Yen (i underkant av 1.7 milliarder kroner) for første kvartal. De solgte 1.1 millioner PS3-konsoller, mot 1.6 millioner i samme periode i fjor. PSP-salget sank fra 3.7 til 1.3 millioner, mens PS2-salget faktisk økte med 100.000 enheter.

Sony rammes også av dårligere spillsalg. Antall solgte PS3-spill sank med åtte millioner, fra 22.8 millioner enheter til 14.8 millioner. PSP-spill sank fra 11.8 til 8.3 millioner, mens salg av spill til PS2 stupte med 50 prosent.

(Kilder: CVG.)

Siste fra forsiden