LucasArts-klassikere lanseres på nettet

Husker du Tie Fighter og X-Wing? Nå kommer de, og en bråte andre LucasArts-spill, til GOG.

SpaceGameJunkie

Om du besøker nettbutikken GOG, som tidligere het Good Old Games, møtes du av en nedtelling. Her røper butikken at de har fått signaturen til en ny utgiver, og at hvem denne er vil avsløres klokken 15 i dag.

Dessverre for GOG har de tilsynelatende klart å klusse noe til i klargjøringen av annonseringen, for på forumet fant brukerne poster der LucasArts ble annonsert som den nye utgiveren.

I nyhetsposten, som nå er slettet, står det at avtalen inkluderer rundt 30 spill, og at de seks første vil lanseres i dag.

Romspill, rollespill og eventyr

De er romspillene X-Wing og Tie Fighter, som begge lanseres i spesialutgaver, rollespillet Knights of the Old Republic og eventyrspillene Sam & Max: Hit the Road, Indiana Jones and the Fate of Atlantis og The Secret of Monkey Island Special Edition.

X-Wing og Tie Fighter har ikke vært tilgjengelige via digital distribusjon før, og det har heller ikke Sam & Max: Hit the Road. Resten av spillene finnes allede på Steam.

Hvilke andre spill som kommer gjennom denne avtalen vet vi ikke, men det ville vært overraskende om ikke alle selskapets eventyrspill dukker opp.

Oppdatering: Om det var noen tvil, så er spillene nå ute på GOG. Den offisielle annonseringen skriver imidlertid «over 20 spill», og ikke 30 slik den lekkede posten gjorde.

Da GOG het Good Old Games og fokuserte på retrospill var en avtale med LucasArts omtrent som en hellig gral for brukerne, men det lykkes aldri å få i stand noe slikt. Da Disney overtok utgiveren som en del av sitt LucasFilm-oppkjøp, ble den etter hvert lagt ned.

Hvilke LucasArts-spill håper du å se på GOG? Jeg vil gjerne se eventyrspillet Zak McKracken relansert.

Siste fra forsiden