Lyst på litt Diablo-aktig moro? Gratisspillet Path of Exile får ny utvidelse nå

The Fall of Oriath er actionrollespillets sjette utvidelse.

Grinding Gear Games

Dersom du higer etter litt actionrollespilling på tampen av sensommeren, får du en gavepakke i fanget i dag, fredag. Det godt kjente Diablo-alternativet Path of Exile får sin sjette utvidelsespakke, The Fall of Oriath, som lemper en rekke nye funksjoner og endringer til spillet. Og som vanlig er det gratis.

Trailer til The Fall of Oriath. (Video: Grinding Gear Games)

Den store utvidelsen gjør at spillet er utilgjengelig fra klokken 19:00, og frem til serverne åpner klokken 22:00 fredag kveld.

Utvidelsen røsker opp i den etablerte historiekampanjen ved å blant annet fjerne vanskelighetsgradene. I stedet blir spillet delt inn i ti akter fordelt på to eventyr. Den første delen tar for seg akt 1 til akt 5 (som er et helt nytt eventyr), mens spillerne i andre delen tar for seg de nye aktene, 6 til 10. I disse siste fem aktene reiser man tilbake til steder man besøkte i de første fem aktene, men med nye historie, kamper og veier. Det man foretar seg i den første delen vil få innvirkning på hvordan ting utfolder seg i den andre delen.

Bekjemp guder

Path of Exile er tydelig inspirert av Diablo.
Grinding Gear Games

Den andre store nyheten er Pantheon-systemet. Begivenhetene i akt 4 vekket gudene i Path of Exile, og du får med dette nye systemet muligheten til å beseire dem i kamp for å skaffe nye krefter.

På menyen står fire større guder og syv mindre guder. Du kan bruke en kraft av hver type gud, altså én fra de store gudene og én fra de mindre gudene, på en gang men kan bytte ut disse helt gratis i nærmeste by.

Nye gjenstander, ferdighetsedelsteiner og annet er også på tapeten. Du kan se den fullstendige listen over endringer på forumet til Path of Exile.

Da den første utgaven av Path of Exile kom i 2013, trillet vår anmelder en sterk nier på terningen. Lovordene sto i kø, og han anbefalte spillet som et godt alternativ til Diablo III.

– Path of Exile er gratis, det er vellagd, spekket med innhold og utfordring, og er et meget godt alternativ til alle som liker, eller vil teste denne sjangeren, konkluderte Gøran Solbakken den gang.

LES OGSÅ: Kritikerroste Path of Exile kommer til Xbox One i år »

Siste fra forsiden