Football Manager - Manchester United

Manchester United saksøker Football Manager

Mener spillet ikke har lov til å bruke klubbens navn.

Illustrasjonsbilde fra Football Manager 2020.
Sega

Etter 28 år i Football Manager og forgjengeren Championship Manager, har Manchester United fått nok. Fotballklubben saksøker nå serien og dens skapere – utvikler Sports Interactive og utgiver Sega – for det klubben mener er urettmessig bruk av navnet Manchester United.

Ifølge The Guardian hevder klubbens advokat at lisensiering av navnet er en stor inntektskilde for United, og at all bruk uten tillatelse bryter med varemerkeloven. Videre påpekes det at Football Manager misbruker Manchester United-logoen – ved at den ikke dukker opp i spillet.

– Forbrukere forventer å se logoen ved siden av navnet Manchester United. Her svikter spillet, som er det samme som urettmessig bruk, påstår advokaten.

– Har aldri hatt et problem før

Sega og Sports Interactive mener imidlertid at de har sitt på det tørre, og at dette er et forsøk på å forhindre lovlig konkurranse i spillbransjen ved å ødelegge for spill som ikke har fått navnerettigheter. Videre påpeker selskapene at Manchester United aldri har hatt et problem med spillets bruk av navnet på 28 år, og at klubben ikke plutselig kan ombestemme seg nå.

Faktisk forteller advokaten for Sports Interactive at utvikleren skal ha sendt eksemplarer av spillet til klubben i mange år, som kun har resultert i positive tilbakemeldinger fra både spillere og klubbens administrasjon.

Også Manchester United-trener Ole Gunnar Solskjær har uttrykket sin forkjærlighet for spillserien. Tilbake i 2011 fortalte den daværende Molde-treneren at han plukket opp en del triks fra mange år som Championship Manager- og Football Manager-fan.

LES OGSÅ: Billy Mitchell mistet Donkey Kong-rekordene sine – nå saksøker han Twin Galaxies for ærekrenkelse »

Siste fra forsiden