Norge i Copa Manageria

– Jeg kjenner ikke på noe ekstra press

Til helgen reiser Eirik Aase fra Jæren til London for å representere Norge i Football Manager-EM.

Eirik Aase (29) er Norges landslagssjef i årets Football Manager-turnering Copa Manageria.
Privat/Sports Interactive/Gamer.no

29-åringen ble plukket ut til det ærefulle oppdraget etter å ha deltatt i en konkurranse på Gamer.no. Oppgaven var å rangere de fem norske spillerne som fortjente en plass på det norske EM-laget.

Spillerne som Aase ville ha med på sitt lag var:

  • Joshua King
  • Rune Jarstein
  • Kristoffer Ajer
  • Erling Braut Håland
  • Jonas Svensson

– Det er stort å få lov til å representere Norge i Copa Manageria. Jeg har spilt Championship Manager/Football Manager helt siden høsten 1996. Etter hvert som jeg har blitt eldre har det blitt mindre tid til alt som har med spill å gjøre, men likevel har jeg aldri klart å legge fra meg Football Manager. Det å få konkurrere mot folk fra andre nasjoner i det morsomste spillet jeg vet om, er noe jeg gleder meg enormt til, sier den norske FM-landslagssjefen som også står bak nettsiden ChampionshipNorge.com.

Tøff motstand

Copa Manageria arrangeres for andre år på rad i regi av Sports Interactive, og involverer deltakere fra 16 europeiske land. Hver deltaker må velge fem spillere fra sin egen nasjon i spillmodusen Fantasy Draft i det nye Football Manager 2019.

Det betyr altså at representantene fra for eksempel Frankrike, England, Tyskland, Spania og Portugal bør ha en betydelig fordel – i alle fall på papiret. Nasjoner som Wales, Hellas, Nord-Irland og Norge må derimot velge spillere sine med omhu, og kanskje håpe på en liten porsjon flaks ...

I fjor vant likevel norske Mats Andrè Breesth Kristiansen fra Sarpsborg finalen, så Norge er faktisk regjerende mester i den offisielle Football Manager-turneringen. Hvorvidt Aase klarer å gjenta bedriften gjenstår å se, men han lar seg i alle fall motivere av sin forgjengers suksess:

– Jeg kjenner ikke på noe ekstra press i forkant av turneringen, til tross for at det ble en norsk vinner forrige gang turneringen ble arrangert. Med tanke på at man er nødt til å bruke et par spillere fra egen nasjon, kan man jo trygt si at man som nordmann starter med et handicap. Det blir med andre ord tøft å gå hele veien, men det faktum at Mats Andre Kristiansen vant i fjor, viser jo at det er mulig. Derfor har jeg likevel en god følelse, avslutter Aase.

Siste fra forsiden