Norge i Copa Manageria

– Jeg kjenner ikke på noe ekstra press

Til helgen reiser Eirik Aase fra Jæren til London for å representere Norge i Football Manager-EM.

Eirik Aase (29) er Norges landslagssjef i årets Football Manager-turnering Copa Manageria.
Privat/Sports Interactive/Gamer.no

29-åringen ble plukket ut til det ærefulle oppdraget etter å ha deltatt i en konkurranse på Gamer.no. Oppgaven var å rangere de fem norske spillerne som fortjente en plass på det norske EM-laget.

Spillerne som Aase ville ha med på sitt lag var:

  • Joshua King
  • Rune Jarstein
  • Kristoffer Ajer
  • Erling Braut Håland
  • Jonas Svensson

– Det er stort å få lov til å representere Norge i Copa Manageria. Jeg har spilt Championship Manager/Football Manager helt siden høsten 1996. Etter hvert som jeg har blitt eldre har det blitt mindre tid til alt som har med spill å gjøre, men likevel har jeg aldri klart å legge fra meg Football Manager. Det å få konkurrere mot folk fra andre nasjoner i det morsomste spillet jeg vet om, er noe jeg gleder meg enormt til, sier den norske FM-landslagssjefen som også står bak nettsiden ChampionshipNorge.com.

Tøff motstand

Copa Manageria arrangeres for andre år på rad i regi av Sports Interactive, og involverer deltakere fra 16 europeiske land. Hver deltaker må velge fem spillere fra sin egen nasjon i spillmodusen Fantasy Draft i det nye Football Manager 2019.

Det betyr altså at representantene fra for eksempel Frankrike, England, Tyskland, Spania og Portugal bør ha en betydelig fordel – i alle fall på papiret. Nasjoner som Wales, Hellas, Nord-Irland og Norge må derimot velge spillere sine med omhu, og kanskje håpe på en liten porsjon flaks ...

I fjor vant likevel norske Mats Andrè Breesth Kristiansen fra Sarpsborg finalen, så Norge er faktisk regjerende mester i den offisielle Football Manager-turneringen. Hvorvidt Aase klarer å gjenta bedriften gjenstår å se, men han lar seg i alle fall motivere av sin forgjengers suksess:

– Jeg kjenner ikke på noe ekstra press i forkant av turneringen, til tross for at det ble en norsk vinner forrige gang turneringen ble arrangert. Med tanke på at man er nødt til å bruke et par spillere fra egen nasjon, kan man jo trygt si at man som nordmann starter med et handicap. Det blir med andre ord tøft å gå hele veien, men det faktum at Mats Andre Kristiansen vant i fjor, viser jo at det er mulig. Derfor har jeg likevel en god følelse, avslutter Aase.

Football Manager 2019
Windows
Kommersielt samarbeid
Finn beste pris
Copa Manageria Football Manager

Les også

Siste fra forsiden