Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte mobilspill

Pac-Man holder koken med to spill i august.

1: Ny side
2: Side 2

Endelig begynner kalenderen å flytte seg mot høst, og med det kommer kaldere kvelder under pleddet i godstolen.

Da kan det være at man trenger å sette seg ned med et godt mobilspill eller tre. Eller det kan være at du er en av mange som har begynt på skolen igjen etter en lang og god sommerferie.

Vi oppfordrer ikke til spilling i timene, det er neppe anbefalt av hverken lærere eller andre, men kanskje du rekker å spille litt på skolebussen, eller i et friminutt.

Uansett så har vi også denne måneden plukket ut ti favoritter som alle fortjener å testes ut. Blant disse finner vi blant annet to velkjente, gamle klassikere mange sikkert har hørt om og spilt før.

Final Fantasy VII

Mange kjenner igjen denne skjermen.

Sjanger: Rollespill
System: iOS
Utvikler: Square Enix

Last ned Final Fantasy VII: iOS. Pris: 149 kroner.

Final Fantasy VII er et fantastisk bra rollespill. Det kom ut for første gang til PlayStation i 1997, og mange mener dette er et av de aller beste rollespillene som noen gang er laget.

For de som ikke har spilt det enda er denne mobilversjonen av den gamle klassikeren et godt alternativ, men ikke uten svakheter. Kontrollene er klønete satt opp, og gjør at manøvrering av figurene dine blir vanskeligere enn det trenger å være.

I stedet for å dra nytte av berøringsskjermen har Square Enix valgt å lage en virtuell kontroll på skjermen, med alle knappene en PlayStation-kontroller hadde.

Utover dette er spillet mer eller mindre akkurat det samme slik det var for 18 år siden. Du spiller som helten Cloud, og sammen med en gjeng andre figurer må du redde verden fra å gå under.

Kampsystemet er turbasert, og holder seg overraskende bra tross alderen. Musikken og historien i spillet er fantastisk. En god versjon for alle som har gode minner fra slutten av forrige århundre.

Pac-Man 256

Sjanger: Arkade
System: iOS, Android
Utvikler: Hipster Whale

Kul stil og hektiskt tempo.

Last ned Pac-Man 256: iOS, Android. Pris: 29 kroner.

Pac-Man 256 er et herlig spill fra skaperne av Crossy Road, og enda et bevis på at Hipster Whale har en egen evne til å hylle gamle arkadeklassikere på en flott måte. De er heller ikke redde for å legge til sin egen vri på de kjente spillene.

Denne gangen er det vår runde og gule venn Pac-Man som må løpe så langt han greier uten å dø. I tillegg til å manøvrere seg gjennom de velkjente labyrintene fulle av spøkelser må han i tillegg løpe fra den velkjente glitchen på fra nivå 256, som sakte men sikkert beveger seg oppover skjermen.

Utover i spillet kan man plukke opp ulike evner og egenskaper som kommer godt med jo lenger du kommer. Her snakker vi laser, bomber og til og med en tornado. Alle hjelpemidlene er der for å forhåpentligvis gjøre ferden til Pac-Man enda litt lenger, og poengsummen enda litt høyere.

Kontrollene er enkle og fungerer utmerket. Den visuelle stilen i spillet er en flott hyllest til den gamle klassikeren, det samme gjelder også musikken.

Pac-Man 256 er et herlig spill du planlegger å spille i fem minutter, som ender opp med å bli tre timer.

Horizon Chase

Sjanger: Bilspill
System: iOS
Utvikler: Aquiris Game Studio

Nydelig grafikk.

Last ned Horizon Chase: iOS. Pris: 29 kroner.

Horizon Chase er det beste bilspillet jeg har spilt på mobil eller nettbrett. Utivklerne har greid å skape en herlig fartsfølelse i spillet, noe jeg ikke har opplevd like sterkt i noen andre bilspill på dette formatet.

I tillegg til dette har de greid å balansere styringen av bilen på en fantastisk måte. Det er veldig arkadepreget og er langt unna en simulering, men gir spilleren total kontroll over bilen når den fyker rundt en av de asfaltbelagte banene i spillet.

Det er utrolig tilfredsstillende å suse forbi en av konkurrentene, ta et par raske hårnålssvinger rett etter hverandre før man feier forbi lederbilen bare noen få meter før målstreken.

Utviklerne har også greid å pakke dette inn i en flott visuell stil, med nydelig grafikk. Væreffektene på de ulike banene er imponerende, bilene detaljrike og områdene man kjører igjennom er både varierte og flotte.

Et bilspill gjort nesten helt perfekt, det eneste de får et lite minus for er spillet kan bli litt vel repetativt i perioder. Men det gjør nesten ingenting, fordi kjørefølelsen er så perfekt som den er.

The Path to Luma

Sjanger: Gåteløsning
System: iOS, Android
Utvikler: Phosphor Games Studios

Litt enkle oppgaver til tider.

Last ned Prune: iOS, Android. Pris: Gratis.

The Path to Luma er et nydelig lite spill. Her styrer du en liten robot som befinner seg på flere ulike planeter gjennom spillets gang. På hver og en av de er jobben hans å bygge og aktivere en rekke naturlige energikilder.

Sol, vann og vind brukes alle sammen i løpet av spillets gang, og alle har sin egen lille vri rent spillmessig. Hver planet har sine egne oppgaver, men i bunn og grunn handler mye om å samle inn gjenstander og elementer på rundt på planetene.

Utviklerne har skapt et flott spill som ikke helt innfrir potensialet sitt. Oppgavene er litt for enkle, og man ledes for tydelig fram i spillet. Fundamentet er veldig bra, men kompleksiteten og utfordringen man blir satt på kunne med letthet vært større.

Uansett er det et fornøyelig, rolig og vakkert spill som ikke koster deg en eneste krone, hverken å kjøpe eller spille.

Windward

Sjanger: Strategi
System: Android
Utvikler: Tasharen Entertainment

Avslappende og rolig båttur.

Last ned Windward: Android. Pris: 81 kroner.

Windward er opprinnelig et PC-spill som, som så mange andre, har funnet veien over til mobilformatet.

Her skal du styre en skute ute på farlige farvann, og prøve å øke din egen styrke. Du møter på fiendtlige skip som kan skytes ned og tømmes for skatter. Disses skattene kan du igjen ta med til en havneby og selge for å tjene gull.

Du finner også ande ressurser og oppgraderingsmateriale til skipet ditt, som gjør at du kan oppgradere den fra en hullete liten jolle til det mektigste skipet som seiler de syv hav. Kamperfaring gir også tilgang til nye evner og egenskaper som gjør deg enda bedre til å ekspedere eventuelle pirater eller andre fiender som prøver å stoppe deg.

En åpen vannverden er klar til å erobres, og kanskje du blir så mektig at alle de andre skipene snur og stikker straks de aner at du nærmer deg på horisonten?

1: Ny side
2: Side 2

Siste fra forsiden