FEATURE: Månedens ti anbefalte mobilspill
Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte mobilspill

Pac-Man holder koken med to spill i august.

Monsters Ate My Metropolis

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: Adult Swim

Fargerikt og flott.
Fargerikt og flott.

Last ned Monsters Ate My Metropolis: iOS, Android. Pris: Gratis.

Dette er oppfølgeren til Monsters Ate My Condo, et spill som kom for hele fire år siden. Denne gangen er monstrene større og enda mer sultne og sinna, og derfor er ikke lenger en liten leilighet nok.

Utviklerne har også endret ganske radikalt på spillet. Nå har dette blitt til et turbasert kortspill og ikke et «Match-3»-spill der du må finne tre like for å komme videre. Nå får du presentert 3 ulikt fargede kort der du må velge et som ditt neste angrep. Deretter velger motstanderen et kort, og så vinner den som tar det sterkeste kortet.

Når de overdrevent dumme monstrene fyrer av et angrep må du trykke på skjermen, eller sveipe eller gjøre noen andre aksjoner. Tempoet er skrudd ned, og det blir et mye mer metodisk og tenkende spill sammenlignet med originalen.

Den visuelle stilen er som før humoristisk og fargerik, og de mange angrepene er teite og varierte. Morsomt tidsfordriv som ikke helt beholder samme kaosfølelsen som originalen hadde.

Baller Legends

Sjanger: Sport
System: iOS
Utvikler: Battery Acid Games

Slam dunk!
Slam dunk!

Last ned Baller Legends: iOS. Pris: Gratis.

Jeg har digget basketspill siden jeg var lidenskapelig Chicago Bulls-fan en gang på slutten av 80-tallet. Det var storhetstiden til Michael Jordan, og jeg kunne rett som det var observeres med flere klesplagg prydet med logoen til basketklubben.

Siden den tid har entusiasmen dempet seg betraktelig, men jeg koser meg fortsatt med gode basketspill fra tid til annen. I Baller Legends skal du sveipe deg vei gjennom bane etter bane, og prøve å få en så høy poengsum som mulig.

Dette gjør det ved å fullføre en rekke sveip i riktig lengde slik at ballen til slutt treffer nettet. Noen ganger må du også ta hensyn til for eksempel vind når du slynger ballen mot kurven.

Pengene du tjener kan du bruke til å gjøre basketspilleren din enda kulere med nye klær, kule basketballer og til og med endre utseende og kroppstype.

Enkelt og greit spill, men fornøyelig i korte perioder.

Spider: Rite of the Shrouded Moon

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: tiger Style

Vakkert og fascinerende.
Vakkert og fascinerende.

Last ned Spider: Rite of the Shrouded Moon: iOS, Android. Pris: 49 kroner.

Her skal du styre en enslig edderkopp gjennom mange rom inne i et tilsynelatende forlatt hus. Styringen av edderkoppen foregår ved å enten trykke på skjermen eller sveipe i den retningen du ønsker at den åttebeinte vennen din skal hoppe.

Hvis du trykker på edderkopper før et hopp legger den igjen en tynn tråd med edderkoppspinn. Krysser du tre eller mer tråder lager du et nett, som du kan bruke til å fange ulike insekter. Og det finnes en hel del ulike insekter å samle sammen og spise opp, som alle er unike og må fanges og lures på hver sin måte.

I tillegg til dette er hele spillet fullspekket av hemmelige rom og steder å utforske, som sakte forteller en historie som er mye større enn de små insektenes liv.

Et unikt og meget fascinerende spill som ikke har noe lignende på mobilformatet.

Pac-Man Championship Edition DX

Sjanger: Plattform
System: iOS, Android
Utvikler: BANDAI NAMCO

Neon!
Neon!

Last ned Atomas: iOS, Android. Pris: 41-49 kroner.

Den gamle mannen Pac-Man har tydeligvis fått ny energi med sitt andre spill på månedens liste. Dette er spillet er imidlertid en nyversjon av den gamle klassikeren, og er i så måte mye mer tro mot navnet det bærer.

Det betyr derimot ikke at utviklerne ikke har endret, finpusset og lagt til nye elementer i det klassiske arkadespillet. Her for eksempel samle sammen en rekke gjenstander som gir deg evner, du har forskjellige typer spøkelser som i bunn og grunn er der for å gi deg mer poeng, samt en rekke andre spillmekanikker som føles nye og friske ut.

Du har også totalt åtte ulike baner å spille på, som så klart inneholder den originale labyrinten de aller fleste kjenner godt til.

En nærmest feilfri spillpakke, og et mobilspill som ganske sikkert kommer til å stå igjen som et av de beste spillene i 2015, ihvertfall på dette formatet.

Score! Hero

Få ballen i nettet!
Få ballen i nettet!

Sjanger: Sport
System: iOS
Utvikler: First Touch Games

Last ned Score! Hero: iOS. Pris: Gratis.

Nå har endelig de store ligaene ute i Europa startet opp igjen. Lag som Barcelona, Chelsea, PSG og Juventus har spekket lagene sine med stjernespillere som kjemper om de øverste plasseringene i ligaene sine.

I Score! Hero skal du på mange måter gjøre det samme. Du styrer imidlertid ikke utfallet av hele kampen, men er med å påvirke gitte situasjoner underveis. Det kan være at du står med ballen, og må sveipe en eller annen retning for å slå en pasning til en medspiller. Eller det kan være at det er du som skal fyre av skuddet som avgjør kampen til deres fordel.

Du har utfordringer som må fullføres, og du bedømmes etter stil og kvalitet. Mange ganger må man gå tilbake og gjøre utfordringer på nytt, noe som kan føles litt gentagende til tider. Men selve kontrollen man har på ballen, og hvordan spillet er lagt opp er underholdende og godt.

Trenger du flere spillanbefalinger til mobil eller nettbrett?
Sjekk hvilke ti spill vi trakk frem i juli»

PAC-MAN Championship Edition DX+

iPhone
Slippdato: 24. september 2013

Pac-Man 256

Android
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Plattform
Utvikler: Hipster Whale
Utgiver: Bandai Namco

Horizon Chase

iPhone
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Motorsport
Utvikler: Aquiris Game Studio
Utgiver: Aquiris Game Studio

The Path to Luma

Android
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Gåteløsning
Utvikler: Phosphor Games Studios
Utgiver: NRG Energy, Inc.

Monsters Ate My Metropolis

Android
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Action, Strategi
Utvikler: [adult swim] games
Utgiver: [adult swim] games

Baller Legends

iPhone
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Sport
Utvikler: Battery Acid Games
Utgiver: Battery Acid Games

Score! Hero

iPhone
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Sport
Utvikler: First Touch Games
Utgiver: First Touch Games

Kommentarer (5)

Forsiden akkurat nå

Til toppen