Feature

Mobilspill (iOS, Android, Windows Phone)

Månedens ti anbefalte spill til mobil og nettbrett

Knallsterkt løpespill og eventyr fra skaperen av Sunless Sea er blant de utvalgte.

1: Side 1
2: Side 2

Mobilspillene har ikke sluttet å komme selv om våren er på vei. April har gitt oss både varme soldager og triste snødager, og det er neimen ikke lett å vite hva som venter neste morgen.

Da kan det være på sin plass å bare holde seg inne med et godt mobilspill eller fire. Også i april har det kommet en rekke gode spill til mobilplattformen, og på månedens liste finner vi alt fra tekstbaserte eventyr til superhelter i kamp.

Marvel Avengers Alliance 2

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: Marvel Entertainment

Hawkeye er undervurdert.

Last ned Marvel Avengers Alliance 2: iOS, Android. Pris: Gratis.

Jeg liker superhelter, jeg liker kortsamlespill og jeg liker turbaserte actionspill, spesielt på mobil. Da er det ikke rart at jeg koser meg med Marvel Avengers Alliance 2, et spill som treffer på alle de ovennevnte punktene.

Her starter du med et lag med tre ulike superhelter. Disse har sine styrker og svakheter, og hver enkelt superhelt har flere typer angrep. Sammen skal de ut på oppdrag, kjempe mot bølge etter bølge med fiender og til slutt forhåpentligvis redde verden. Kampene er turbaserte, og man må hele tiden vurdere hvilke angrep som passer best til enhver tid.

Du samler erfaringspoeng, og får etter hvert muligheten til å låse opp flere helter til laget ditt. I tillegg blir flere kjente helter som blant annet Captain America og Rocket Raccoon med under visse oppdrag.

Marvel Avengers Alliance 2 er gratis, med en hel haug med ulike valutaer og ting du kan bruke penger på. Det dytter det imidlertid ikke like hardt ned i halsen på deg som mange andre spill gjør, og etter mange timer med spilling er det fortsatt underholdende.

Warbits

Ikke så lett som det ser ut til.

Sjanger: Strategi
System: iOS
Utvikler: Risky Lab

Last ned Warbits: iOS. Pris: 44 kroner.

Les også
Månedens ti anbefalte spill til mobil og nettbrett

Warbits ser kanskje søtt og koselig ut, men under den morsomme og fargerike stilen skjuler det seg et solid strategispill som overhodet ikke er dummet ned fordi det er et mobilspill.

Her er det massevis av dybde, og en mye å holde styr på når kampene først er i gang. Du har mange ulike typer styrker å manøvrere rundt på kartet, og man må også tenke posisjonering i forhold til fiendene.

Kampene er turbaserte, og hvert nivå har en passende lengde. Læringskurven og vanskelighetsgraden er godt balansert underveis i spillet, og utviklerne har overhodet ikke vært redd for å gi spillerne en utfordring etter hvert.

Warbits er nok det spillet som overrasket meg mest denne måneden, og det er en veldig bra ting.

Star Knight

Hopp og hakk!

Sjanger: Action, plattform
System: iOS, Android
Utvikler: JungSang You

Last ned Star Knight: iOS, Android. Pris: 9 - 11 kroner.

Star Knight er et plattformspill der hakking og svinging av sverd på og gjennom fiender på vei fra A til B. Det kan minne litt om Limbo i stilen, men det er mye mer slåssing og kjemping her.

Du styrer en liten ridder i rustning med et sverd, og i hvert brett må du angripe fiender, hoppe over hindringer og kjempe deg vei til målet. Det er sjefskamper der man må lære seg angrepsmønsteret til motstanderen, og det hele er ganske så tilfredsstillende når alt klikker sammen.

Du kan oppgradere utstyr og helt, noe som helt klart trengs jo lenger du kommer i spillet. Animasjoner, lyd og grafikk er gjennomført og solid, og spesielt den visuelle stilen er unik og meget flott.

Et solid action og plattformspill som fungerer ypperlig på mobil eller nettbrett.

Disney Crossy Road

Kryss veien.

Sjanger: Plattform
System: iOS, Android, Windows Phone
Utvikler: Miniclip

Last ned Disney Crossy Road: iOS, Android, Windows Phone. Pris: Gratis.

Disney Crossy Road er akkurat det spillet det høres ut som. Ta suksessen Crossy Road fra 2015, bytt ut figurene med kjente fjes fra et hav av Disney sine merkevarer, og du har stort sett svaret på hva dette spillet er.

Det er imidlertid ikke fullt så enkelt. Utviklerne i Hipster Whale har gjort et par små, men innmari finurlige og smarte forandringer på hvordan dette spilles.

Ja, du trykker på skjermen for å flytte figuren framover, og sveiper for å hoppe til siden. Det er farer overalt på skjermen, og målet er fortsatt å komme seg flest mulig skritt fram.

De ulike figurene har imidlertid små forskjeller i spillmekanikk, og de påvirker brettene på forskjellige måter. Dermed er suget etter å låse opp nye figuren enda litt større enn Crossy Road, og det gir spillet en ny og spennende dimensjon.

Det er små forskjeller, men det er ofte akkurat de som gjør forskjellen så stor. Disney Crossy Road er rett og slett et litt bedre Crossy Road-spill, og det er så absolutt ikke dårlig.

Fallen London

Her er det ordene som driver spillet.

Sjanger: Historie, strategi
System: iOS
Utvikler: Failbetter Games

Last ned Fallen London: iOS. Pris: Gratis.

Fallen London er opprinnelig et browserspill fra 2009, som nå har fått en solid og velfungerende mobilversjon. Utviklerne er Failbetter Games, som i senere tid har laget Sunless Sea, et spill som har høstet mye god kritikk, også her på Gamer.no.

Dette er et tekstbasert eventyr der valgene du til enhver tid påvirker historiens gang. Du befinner deg i et viktoriansk London der forferdelige monstre fra mørkets undergrunn truer fra alle kanter. Du har rømt fra fangenskap, og der starter din historie.

Du får tildelt ulike typer kort med jevne tidsintervaller, og det er med disse du gjør alle handligene dine. Alt du gjør blir påvirket av disse, samt hva slags type figur du har. Hvis du for eksempel prøver å snike deg inn på noen, men er dårlig til å snike, så er sjansen for at du oppdages ganske stor.

Mengden med tekst i spillet er enorm, og det er utrolig velskrevet. Det er variert, og det er rett og slett utrolig fascinerende å se i hvilken retning historien dras ettersom man gjør ulike valg.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden