Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte spill til mobil og nettbrett

En rekke meget solide mobilspill har kommet for å spre lys i mørke høstdager.

Croteam
1: Side 1
2: Side 2
Retrostilen passer til spillet.

Det er mørkt, kaldt og dårlig vær. Høst begynner snart å bli vinter, og det først snøfallet har begynt å vise seg i deler av det langstrakte landet vårt.

Oktober har vært nok en god måned for mobilspillere, og vi ser fortsatt at en hel del meget gode spill fra PC og konsoll finner veien over til mobilen, noe også månedens liste bærer preg av.

Denne måneden er det skumle spill, voldelige spill og matlagingsspill som trimmer de små grå. I tillegg til det finner vi plass til et meget fascinerende spill i samme sjanger som The Witness helt nederst på lista.

Stranger Things: The Game

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: BonusXP, Inc.

Last ned Stranger Things: iOS,Android. Pris: Gratis.

Den andre sesonger av Stranger Things ble akkurat sluppet på Netflix, og jeg vet i hvert fall at jeg koser meg gløgg med fortsettelsen på den underholdende TV-serien. I forkant av dette kom det, helt ut av det blå, et mobilspill basert på serien.

Her styrer du Hopper, sheriffen fra serien, og du skal finne slippe fri barna, som er tatt til fange på en eller annen måte. Du trykker for å bevege deg, og for å angripe eller gjøre noe med gjenstander du finner. De ulike figurene du befrir blir med deg videre, og de har alle sine unike egenskaper. Mye av gåteløsningen blir å kombinere evner for å løse gåter, og det er variert og morsomt.

Det blir litt vel mye frem og tilbake i de samme områdene til tider, men variasjon i gåter, samt bra nivådesign gjør at spillet uansett holder seg underholdende. Morsomt tidsfordriv mellom episodene.

Geostorm

Du må finne veien gjennom en rekke farer.

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: Sticky Studios

Last ned Geostorm: iOS,Android. Pris: Gratis.

Les også
Årets ti beste spill på mobil og nettbrett

Man skal ikke dømme en film uten å ha sett den, men i Geostorm sitt tilfelle så kommer det neppe som en overraskelse at den filmen med all sannsynlighet ikke drar med seg mange Oscar-statuetter når de deles ut.

Dermed er det, ganske overraskende, min ære å melde at mobilspillet basert på filmen slettes ikke er så aller værst. Det er faktisk ganske bra, og det fortjener at du i det minste gir det en sjanse. Her skal du styre en person gjennom flere nivåer, på samme måte som de mange GO-spillene fra Square Enix. Du flytter en rute om gangen, og på vei mot målet må du løse en eller flere gåter.

Spillet er vellaget, og selv om det ikke er best på noenting, så er det solid og gjennomført, og gir en god fiks frem til et eventuelt nytt GO-spill fra Square kommer.

Underhand

Kort- og kultmoro.

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: Spoopy Squad

Last ned Underhand: iOS, Android. Pris: Gratis.

Har du noengang drømt om å lede en kult, ta de viktige avgjørelsene og samtidig holde de Lovecraftian-inspirerte gudene fornøyde? Da er kanskje Underhand spillet for deg. Her skal du, for hver eneste runde i spillet, ta en avgjørelse, som har gode eller dårlige konsekvenser for kulten du leder.

Dette gjøres med en rekke kort du har på hånden. I en runde får du tre ting å velge mellom, og det er handlingen og konsekvensen som gjør spillet så morsomt. Du vet alltid hva det vil koste å konverte en person til kulten din, og hva dette gjør med kortene du har på hånden. Du må hele tiden ta vanskelige valg, og måten dette presenteres og formidles på i spillet er herlig. Spillet har en stil og atmosfære som er meget god, og som passer til settingen på en god måte.

Etter noen runder blir det litt repetativt, men det er morsomt så lenge det varer, og den visuelle stilen og alt det rare som kan skje er verdt et par runder alene.

Dragon Project

Hakk og slå til monstre faller.

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: goGame

Last ned Dragon Project: iOS, Android. Pris: Gratis.

Jeg venter spent på det nye Monster Hunter, som kommer en eller annen gang tidlig 2018. Det blir min første opplevelse for både spillserien, og jeg trodde også til denne type sjanger, helt frem til jeg testet Dragon Project.

Dette er et mobilspill tydelig inspirert av den velkjente spillserien, og du skal også her jakte på svære beist, og prøve å få litt bedre utstyr og våpen til figuren din, slik at tallene som popper opp over hodet når du slår blir litt høyere.

Kontrollene i spillet er vellaget og gode, og de fungerer godt. Utviklerne har også greid å finne et bra tempo i spillet, og hvert brett og kamp tar akkurat passe lang tid, og selv på kortere spilløkter føler man at man får gjort noe.

Vellaget og underholdene monsterjakt, som veldig fort blir repetativt, men det er også hele meningen.

Halcyon 6

Sjanger: Strategi
System: iPad
Utvikler: Massive Damage

Mye å tenke på i kampene.

Last ned Halcyon 6: iOS. Pris: 75 kroner.

Halcyon 6 har tidligere blitt sluppet på PC, men har som så mange andre spill om dagen, funnet veien til lommeformatet. Dette er en god versjon av spillet, og det fungerer helt utmerket å spille det på berøringsskjerm.

For de som ikke har testet Halcyon 6 så er dette spillet egentlig en god miks av deler av spill som XCOM, Civilization og FTL. Kampene er turbaserte, og det er en imponerende dybde og kompleksitet i kampsystemet. Du har styrker og svakheter, og du må ta hensyn til dette når du bestemmer utrustningen din. Kampene foregår både i skip i verdensrommet, og nede på planeter.

I tillegg til dette har du en form for basebygging ikke ulik det vi har sett i XCOM, som gir deg ulike bonuser og tilganger. Du må rydde plass til nye rom, og alle valg kjennes viktige ut.

Halcyon 6 er stort, komplisert og byr på timesvis med moro på tvers av en rekke sjangre.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden