Eventyr fra Mamba

Mange spill får utgiver

Gray Matter, Ghost Pirates, 15 Days og Black Mirror 2 er blant spillene vi får servert i 2010.

Mamba Games har kunngjort at de, gjennom en utgivelsesavtale med tyske dtp, har sikret seg utgivelsesrettighetene til en haug spennende eventyrspill. Spillene kommer i løpet av 2010.

De aktuelle spillene er Ghost Pirates of Vooju Island, 15 Days, Memento Mori, Black Mirror 2, Gray Matter og So Blonde.

Ghost Pirates.

Ghost Pirates of Vooju Island kommer fra Autumn Moon Entertainment, en gruppe veteraner fra LucasArts. Her må en vakker kvinnelig pirat, en rasende prest og en spak kokk redde verden fra noe grusomt som bor under Vooju Island. Spillet lar deg blant annet spille som et spøkelse, og da har du ikke særlig gode muligheter til å påvirke omgivelsene dine. I stedet må du bruke de begrensede kreftene dine på å lure levende folk til å gjøre det du ønsker.

15 Days kommer fra veteranene House of Tales, og dreier seg om tre unge anarkister som bedriver en noe uvanlig form for bistandarbeid. De stjeler verdifulle kunstverk fra godt bevoktede utstillinger for så å selge dem for store summer. Pengene blir donert til utviklingsarbeid i afrikanske land. Tilværelse blir tøffere for tyvene etter et brekk i Cape Town. De har stjålet et portrett av den britiske kolonisten Cecil Rhodes, og samtidig skjer det et mord i England. Den britiske utenriksministeren blir drept på mystisk vis, og en amerikanske spesialagent blir involvert i saken. Han oppdager at ministeren eide det stjålne bildet av Cecil Rhodes, og kommer dermed på sporet av anarkistene.

Memento Mori er allerede tilgjengelig på nettet. Her må du avdekke en eldgammel konspirasjon som kan lede til oppdagelsen av kilden på evig liv. Men noen er villige til å gå svært langt for å beskytte hemmeligheten.

Gray Matter.

Black Mirror 2 foregår tolv år etter hendelsene i Black Mirror. Darren fra originalspillet jobber i en fotobutikk i Biddeford, en liten by i New England. Der møter han Angelina, en søt men mystisk jente som ser ut til å tiltrekke seg mye oppmerksomhet. Deler av denne oppmerksomheten ser ut til å være av det uvelkomne slaget, for Darren legger raskt merke til at noen ser ut til å skygge henne. Han bestemmer seg for selv å leke detektiv igjen, og omstendighetene tar ham etter hvert tilbake til den vesle byen Willow Creek, som vi kjenner fra originalspillet.

Gray Matter er det neste spillet fra Gabriel Knight-skaper Jane Jensen, og handler om nevrobiolog David Styles og hans nye assistent Samantha Everett. Samantha får i oppgave å samle seks frivillige til doktorens eksperimenter. Eksperimentene foregår på doktorens herregård, Dread Hill House. Under et av eksperimentene begynner det å skje merkelige ting, og etter hvert viser det seg at det er overnaturlige fenomen på ferde. Spillet skal ta opp temaer som virkelighetsoppfatning og hvordan vi mentalt konstruerer verden rundt oss.

Til sist har vi So Blonde for DS og Wii (PC-utgaven er allerede ute). Her blir den unge og selvopptatte blondinen Sunny på en øde tropeøy etter at familiens yacht havner i en kraftig storm. Stormen viser seg tydeligvis også å være litt magisk, for når Sunny våkner opp på stranden befinner hun seg plutselig i sjørøvertiden.

Siste fra forsiden