Manhunt 2 får grønt lys

Rockstar kan juble etter at et uavhengig ankepanel har gitt Manhunt 2 grønt lys i Storbritannia.

Tidligere i høst bestemte det britiske filmtilsynet (BBFC) seg for at Manhunt 2 skulle forbys i landet. En revidert versjon, som skulle være litt snillere, ble også bannlyst i Storbritannia.

Manhunt 2 kan være på vei til britiske butikker.

Nå har et uavhengig panel bestående av sju personer behandlet Rockstars anke. Med knappes mulig margin, 4-3, fikk utvikleren medhold i at Manhunt 2 kan gis ut på de britiske øyer.

Anken gjelder for øvrig den reviderte versjonen av spillet.

Suksessen i ankepanelet til tross, det er ikke 100 prosent sikkert at spillet kan gis ut riktig ennå. BBFC kan fortsatt stikke kjepper i hjulene til Rockstar.

– Vi må se over den skriftlige dommen fra ankepanelet for å se om det kan være grunn for oss til å anke til høyesterett. Hvis vi ikke finner noe slikt grunnlag, vil vi gi spillet aldersmerkning (slik at det kan gis ut), sier en talsperson fra BBFC til Gamespot.

Utgiver Take-Two har støttet Rockstar hele veien i kampen mot sensuren i Storbritannia.

– Vi er fornøyde med at ankepanelet har kommet frem til at Manhunt 2 er godt innenfor grensen som har blitt satt av annen underholdning med 18-årsgrense, sier Take-Two-sjef Strauss Zelnick.

Så spørs det om avgjørelsen på andre siden av Nordsjøen vil få noe innvirkning på om Manhunt 2 kommer ut her i Norge. Spillet skal komme ut på PSP, Wii og PS2, men utgivelsen har så langt vært lagt på is her til lands.

Siste fra forsiden