Mario Kart 8 får slippdato og ny trailer

Gjør deg klar for vårlig villmannskjøring.

Nintendo

Samme hvor irriterende det måtte være å få kjøretøyet sitt satt ut av spill av et rødt skall rett før målstreken, har Mario Kart-spillene levert mye god flerspillerunderholdning siden det første spillet ble lansert på Super Nintendo i 1992.

Det åttende spillet i serien, passende nok døpt Mario Kart 8, ble annonsert under en Nintendo Direct-sending i fjor sommer. En tilhørende trailer viste oss alle Nintendo-krabatene i full vigør på racerbanen.

Under en ny Nintendo Direct-sending fredag kunne selskapet omsider avsløre lanseringsdatoen, som blir 30. mai. Dermed er det altså fortsatt tre og en halv måned til startskuddet går for det helsprø bilspillet.

Det blir mye glideflyvning i Mario Kart 8.

Ny trailer

Nintendo slapp for anledningen også en ny trailer, hvor vi igjen får bekreftet at spillet vil by på både undervannskjøring, motorsykler og glideflyvning, slik vi har sett i de forrige Mario Kart-spillene.

Et av de helt nye aspektene er den omvendte gravitasjonsmekanikken, hvor spilleren blant annet kan kjøre på tak og vegger, og også dette ser man flere eksempler på i den nye filmsnutten.

I tillegg ser det ut til at vi har kreative og store banekonstruksjoner i vente. Den største nyheten er imidlertid at Bowsers syv unger, de såkalte Koopalingene, er blant figurene som vil bidra til den forrykende fartsfesten i det neste Mario Kart-spillet.

I Mario Kart-spillene er det som kjent flerspiller som står i fokus, og det åttende spillet vil by på en flerspillermodus for opptil 12 spillere på Internett. En funksjon kalt Mario TV vil dessuten gjøre det mulig å dele klipp fra løpene med andre via Miiverse.

Den nye traileren kan du se under.

Ikke alle Mario-spill fungerer like godt: Mario Party: Island Tour er som en billig charterferie »

Siste fra forsiden