Rocket Knight gjenoppstår

Maskoter dør aldri

Konami har børstet støvet av en av sine gamle plattformhelter.

Flere gamle spillserier har gjenoppstått i full 2D- eller 2.5D-prakt løpet av de siste par årene. Smått obskure serier som Spelunker og Bonk får snart nye tilskudd, og vi har allerede nye utgaver av Mega Man, Contra og Bionic Commando.

Nå får nok en gammel spillhelt sjansen til å kapre et nytt publikum. 1UP har fått den første sniktitten på Konamis Rocket Knight, en oppfølger til Mega Drive-spillene Rocket Knight Adventures 1 og 2.

Helten i Rocket Knight-serien er Sparkster, en mus i blå rustning bevæpnet med sverd og rakettryggsekk. Etter å ha beseiret en hær onde griser i de forrige spillene har han trukket seg tilbake for å leve et fredelig liv med familien, men en gruppe ulver truer nå både grisene og Sparksters hjemland. Dermed må den heltemodige gnageren igjen ta på seg rustningen og dra av sted for å redde dagen.

Som flere andre relanseringer av gamle 2D-spill bruker Rocket Knight et tradisjonelt 2D-perspektiv, men grafikken er i 3D. Spillet er ellers et tradisjonelt actioneventyr hvor du banker opp fiender, utforsker brett og bekjemper bosser. Sparkster har beholdt sine gamle evner fra 16-bits æraen, og kan bruke rakettryggsekken til å hoppe høyere, eller fly i egne brett inspirert av skytespill som Gradius.

Rocket Knight skal slippes på PC, Xbox 360 og PlayStation 3 en gang i løpet av første kvartall 2010. Det er utviklet av britiske Climax.

Siste fra forsiden