Mass Effect 2 til PS3 likevel?

Eventyret som ingen ende vil ta ...

Så langt tilbake som i oktober ifjor skrev vi om en glipp fra EA som fikk mange til å tro at det nå kritikerroste Mass Effect 2 ville komme til PS3. Både Mass Effect 1 og 2 er som kjent eksklusive til Xbox 360 og PC, men helt siden det første spillet kom har Playstation-eiere håpet og trodd at sci-fi-eposet ville komme til også deres konsoll.

Selv om ryktet riktignok døde av litt etter det som antageligvis bare var en teknisk feil, har likevel jungeltrommenes stille during i bakgrunnen ikke opphørt. Sist ut var Gametrailers Geoff Keighley, som påsto at han under et uformelt intervju klarte å lirke ut av en Bioware-ansatt at en PS3-utgave muligens var på vei. Og nå forsøkes bålet atter å tennes, denne gangen via nettstedet Analoghype. Under et intervju med utviklerne angående spillets lansering spurte nettsiden direkte om en PS3-utgave ville komme. Svaret var ikke som forventet: I stedet for et blankt nei svarte utviklerne diffust – "Vi vet ikke".

Selv om dette riktignok vekker et snev av håp, må det nevnes at en eventuell PS3-lansering av serien trolig er et stykke fram i tid. Microsoft har nemlig en kontrakt med Bioware som sikrer trilogien eksklusivt utgitt på Microsoft-plattformer. Det er dog ikke kjent hvor lenge denne kontrakten er gyldig, og derunder ligger spekulasjonene om en PS3-lansering ved kontraktslutt. Alternativt kan dette bety at en videreutvikling av Mass Effect-universet utenom Shepards eventyr antageligvis ikke forblir Microsoft-eksklusiv.

Til sammenligning bruker Analoghype Metal Gear Solid-serien, som mange trodde ville være Sony-eksklusiv til evig og alltid, men som avslørt under fjorårets E3 vil neste tilskudd i serien, MGS: Rising, også komme til X360 og PC. Med andre ord kan alt skje: Utgivere er alltid ute etter profitt, og det er ingen tvil om at Mass Effect-serien ville solgt noen kopier også på PS3.

(Kilde: analoghype.com)

Siste fra forsiden