Mass Effect før E3?

Biowares lovende 360-rollespill Mass Effect blir sannsynligvis lansert før E3.

Gleder du deg til det Xbox 360-eksklusive rollespillet Mass Effect? Da er det kanskje ikke spesielt lenge å vente. Da IGN spurte Bioware-mann Ray Muzyka om de ville vise Mass Effect på årets E3-messe, svarte han nemlig følgende:

– Den messen er i juli, ikke sant? Vel, Mass Effect vil ikke dukke opp på E3 i år.

Hvis planen var å lansere spillet etter E3, ville messen representere en god markedsføringsmulighet, og det ville derfor vært naturlig å tro at det ville få en sentral plass på messen. Hvis det allerede har blitt lansert når messen går av stabelen, er det ikke lenger aktuelt å vise det frem.

Mange tolker derfor Muzykas svar som at Mass Effect kommer i salg før E3-messen går av stabelen. Det gjenstår selvfølgelig å se hvorvidt spillet også kommer til Europa før juli, men vi kan i alle fall krysse fingrene.

Mass Effect tar deg med 200 år inn i fremtiden, til et episk univers i stor fare. Du må sette en stopper for planene til en maktgal agent, men etter hvert som du leder kampgruppen din gjennom en rekke fiendtlige verdener oppdager du at trusselen mot menneskeheten er mye større enn noen kunne ha forestilt seg.

Spillet har en rik og absorberende historie som omhandler konflikten mellom organisk liv og kunstig intelligens. Dine valg og handlinger vil få store konsekvenser for spillverdenen, og BioWare lover svært stor valgfrihet (både i forhold til hva du vil gjøre og hvordan du vil gjøre det).

I tillegg til å følge hovedhistorien får du massevis av muligheter til å dra ut for å utforske verdensrommet på egenhånd.

Siste fra forsiden