Massemordspillet Hatred stenges ute av Steam

Valve satte ned foten.

Grimt.
Destructive Creations

Etter å ha skapt mediedebatt i oktober har det vært rimelig knyst fra massemorderspillet Hatred. Det isometriske actionspilet der man går rundt og slakter ned sivile og uniformkledte under et mantra om at «verden hater meg; jeg hater verden», ble selvfølgelig gjenstand for mye prat om medievold den gang. Nå er spillet i rampelyset igjen.

Hatred virker voldsomt.

Mandag la utvikler Destructive Creations Hatred ut på spillavstemningstjenesten Steam Greenlight, der kundene selv kan være med å stemme på hvilke fremtidige spill nettbutikken Steam skal selge. Kort tid etterpå valgte Valve å sette ned foten.

– Basert på det vi har sett på Greenlight hadde vi ikke ønsket å publisere Hatred på Steam. Derfor tar vi det ned, fortalte Valves Doug Lombardi til Eurogamer samme dag.

– Kommer ikke til å påvirke utviklingen

Destructive Creations virker å ta det hele med knusende ro, men ser sitt snitt til å indikere en form for hykleri fra Valves side.

Flere har problemer med å svelge implikasjonene.

– Selv om spill som Manhunt eller Postal fremdeles finnes på Steam kommer vi selvfølgelig til å respektere Valves valg siden de er i sin fulle rett. Samtidig ønsker vi å forsikre dere om at dette på ingen måte kommer til å påvirke utviklingen videre, spillets visjon, eller spillegenskapene vi planlegger å få på plass. Spillet skal fremdeles slippes i andre kvartal neste år, forteller utvikleren i en uttalelse.

Før spillet ble trukket fra folkeavstemningstjenesten rakk det å komme seg opp til det syvende meste ønskede spillet. Med 13 148 stemmer er det tydelig at det er mange spillere der ute som mer enn gjerne vil se hva sluttproduktet ender opp som.

Epic ville ikke ha noe med det å gjøre

Hatred sliter med ryktet allerede.

Valve er ikke den eneste kommersielle aktøren som har distansert seg fra det kontroversielle spillet. Få dager etter at den første traileren ble sluppet ba Epic Games utvikleren om å fjerne deres logo fra videosnutten. Logoen var slengt på for å signalisere at utvikleren brukte Epics spillmotor, Unreal Engine 4.

De som ha sett traileren til Hatred skjønner antageligvis hvorfor spillet vekker oppsikt. Med en hovedperson som tilsynelatende hater alt og alle, som bruker dette hatet til å slakte fotgjengere, politi og sivile på brutale og bestialske måter, må nesten det. At den grimme hatske talen i filmen minner urovekkende mye om de ungdommelige og naive monologene til flere av de som har utøvd skolemassakre og lignende, hjelper selvfølgelig heller ikke på spillets førsteinntrykk.

Når det er sagt er det ikke som om kontroversielle spill er noe nytt.
Vi anmeldte for eksempel Postal 2 i 2003, men fant da mer enn grunnløs vold »

Les også
Anmeldelse: Hatred

Siste fra forsiden