Epic vil ikke ha noe med massakrespillet Hatred å gjøre

Ber utviklerne om å fjerne Unreal-logoen fra traileren.

Hatred.
Destructive Creations

Etter at massakrespillet Hatred ble avduket for et par dager siden har utviklerne Destructive Creations mottatt en hel del oppmerksomhet, mye av det ren kritikk. Nå har også Epic Games gått ut og distansert seg fra produktet, og har også bedt utvikleren om å fjerne logoen til spillmotoren Unreal Engine 4 fra spilltraileren. Traileren ser du for øvrig nederst i artikkelen.

– Epic Games er ikke involvert i dette prosjektet. Unreal Engine 4 er tilgjengelig for alle, så lenge det brukes til lovlige formål, og vi ønsker ikke å legge bånd på eller sensurere prosjekter. Men videoen bruker den opphavsrettsbeskyttede Unreal Engine 4-logoen uten å ha fått tillatelse av Epic, og vi har bedt om at logoen fjernes fra all markedsføring til dette produktet, har Epic Games uttalt ovenfor Polygon.

– Trodde det var påbudt

Destructive Creations har svart på uttalelsen, og bekrefter at Epic har slått på tråden. Kreativ sjef Jaroaw Zielinski forteller at tonen var vennlig, og at utvikleren selvfølgelig fjerner logoen fra trailerene så raskt som mulig.

– Det var faktisk en glipp fra min side. Jeg har jobbet på spill og trailere tidligere der vi også brukte lisensen til Unreal Engine. Da var lisensavtalen litt annerledes. Det å putte logoen på begynnelsen av traileren vår var en selvfølgelighet for meg, ettersom motoren er et fantastisk verktøy, og jeg trodde faktisk at det var påbudt, forteller han til Polygon.

Alle som har turt å se på traileren til Hatred skjønner antageligvis hvorfor spillet vekker oppsikt. Avbildningen av en hovedperson som tilsynelatende hater alt og alle, som dyrker hatet med å slakte fotgjengere, politi og sivile på brutale og bestialske måter, er ikke akkurat noen lettvekter. At den grimme hatske talen i introduksjonen minner grøsselig om de ungdommelige monologene til utøvere av skolemassakre og andre skrekkelige hendelser, hjelper selvfølgelig heller ikke.

Når det er sagt er det ikke som om kontroversielle spill er noe nytt.
Vi anmeldte for eksempel Postal 2 i 2003, men fant da mer enn bare grunnløs vold »

Groteske Hatred vekker oppsikt. (Video: Destructive Creations)

Siste fra forsiden