Sacred 2 klart for konsoll

Mens Ascaron sliter

Konsollversjonen av Sacred 2 er ferdig, men selskapet bak spillet er i trøbbel.

Det Diablo-aktige actionrollespillet Sacred ble en massiv suksess på PC, med godt over én million solgte kopier. Etterfølgeren tok steget inn i 3D, og ble etter lang tids utvikling lansert på PC i fjor. Nå er konsollversjonen ferdigutviklet.

Sacred 2 kommer til Xbox 360 og PS3 5. juni, og lar deg spille som en av seks ulike figurer i en gigantisk, sømløs fantasiverden. Du kan velge om du vil spille alene eller sammen med andre, men uansett hva du gjør loves massevis av oppdrag, kamp og karakterutvikling.

Utvikler Ascaron har også kunngjort at de allerede er i gang med utviklingen av Sacred 3, og at PC-versjonen er i ferd med å få en utvidelse (som kan bli lansert allerede i juli). Det tyske spillselskapet har imidlertid også noen dårlige nyheter.

På tross av at Sacred 2 har solgt cirka 400 000 kopier så langt, sliter nemlig Ascaron kraftig med økonomien, og har ikke hatt mulighet til å betale alle regningene sine. Derfor har de fått konkursbeskyttelse fra de tyske myndighetene.

Dette betyr at de får drive videre i en periode, mens det forsøkes å snu firmaets finansielle situasjon. Forhåpentligvis for Ascaron, som er et av de eldste spillselskapene i Tyskland, vil konsollversjonen av Sacred 2 kunne bidra til dette.

Ascaron skal også være i samtaler med flere velkjente selskaper, for å få i gang et salg eller samarbeid. En aktuell partner kan være tyske Koch Media, som eier utgiveren Deep Silver, og distribuerer Ascarons produkter i flere land.

I tillegg til Sacred-serien er Ascaron mest kjent for serier som Port Royale og The Patrician.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden