Mer gratis spilletid i Final Fantasy XIV

Square Enix gjør bot for slapt arbeid og tviholder på brukerbasen.

Nettrollespillet Final Fantasy XIV ble kanskje ikke braksuksessen Square Enix hadde håpet på, for nå forlenges tilbudet om gratis spilletid med ytterligere 30 dager. Hvis du registrerer konto og kjøper en spillfigur før 26. oktober kan du dermed spille gratis i 60 dager, uten å betale månedlige avgifter.

Forlengelsen gjelder også for spillere med flere kontoer og vil foregå automatisk. Brukere som tidligere har fått beskjed om at prøvetiden er over vil stadig motta nye 30 dager med spilletid.

Årsaken skal være spillets nåværende tilstand, samt negative tilbakemeldinger fra brukerne. Square Enix jobber med nye oppdateringer, og forsikrer om at de vil lytte til spillernes konstruktive kritikk for å skape en bedre og mer velfungerende spillopplevelse.

Etter lansering har Final Fantasy XIV fått blandet kritikk fra spillere og anmeldere, og mye av omtalen har vært negativ. Kommentarene som går igjen peker på at spillet er vakkert å se på, men ellers dårlig designet og stappfullt av bugs.

Tilbudet om mer gratis spilletid er muligens et forsøk på å holde på spillerne frem til de verste problemene er fikset, men de to største oppdateringene kommer ikke før i november og desember. Dermed må spillere som har vært med fra starten av belage seg på å betale først hvis de vil få med seg resultatet.

Novemberoppdateringen vil blant annet inneholde justeringer av brukergrensesnitt, kampbalanse, klasser, syntese og plassering av monstre, samt lavere teleporteringskostnader og nye synteseoppskrifter.

Oppdateringen i midten av desember skal by på nye fiender, gjenstander og oppskrifter. For nyheter og mer informasjon om de kommende oppdateringene, se spillets nettside.

(Kilder: Shacknews, 1up)

Siste fra forsiden