Mer sannferdig kriminalitet

True Crime tar turen til Hong Kong i den kommende oppfølgeren.

True Crime: Streets of LA fra 2003 var et spill som hadde en tøff start. Det var nemlig ikke lett å lansere såkalte sandkassespill i denne perioden, det monstrøse Grand Theft Auto III var fortsatt friskt i minnet til folk. Ganske uunngåelig ble det første True Crime dømt som GTA-klonen hvor man spiller som politimann, og ikke så rent få avfeide spillet helt.

Men selv om spillet ikke var det ypperste innen perfeksjon var Streets of LA et spill som var lett å like. I rollen som halvt kinesiske, halvt amerikanske Nick Kang – en eksplosiv politimann med en forkjærlighet for tvilsomme etterforskningsmetoder, var det spillerens jobb å nøste opp i en omfattende konspirasjon med den kinesiske triaden i sentrum.

Fra True Crime: Streets of LA

Til tross for et par ulikheter var True Crime: Streets of LA et typisk åpen verden-spill. Å stjele biler, sprenge sivile i fillebiter og gjøre ymse oppdrag av tvilsom moralsk karakter var selvsagt en del av hverdagen i spillet. Denne filosofien ble videreført i den noe mindre suksesfulle oppfølgeren, True Crime: New York City, som ble lansert i 2006.

Oppfølger til oppfølgeren

I sammenheng med den mye omtalte prisutdelingen til spillkanalen Spike, som ble sendt på lørdag i USA, har det blitt avduket at en ny oppfølger er på samlebåndet. Ifølge den etterfølgende pressemeldingen heter dette spillet i alle fall foreløpig bare True Crime. Spillet er under utvikling til Xbox 360, PS3 og PC.

Dette spillet skal selvsagt også være av typen sandkasse. Sandkassen i dette tilfellet er Hong Kong og dens triadeinfiserte gater. Det er her betjenten Wei Shen får oppdrag om å infiltrere et av de mest beryktede triade-syndikatene.

Her skal vi få oppleve den stressfylte jobben det er å være dobbelspion. Wei må gjøre umulig valg, for i den ene enden av den moralske skalaen står skurkene han er nødt til å skape tillit hos, på den andre side står hans politikolleger som kanskje ikke forstår det de selv har beordret ham til å gjøre. Det høres ut som det er duket for heftig gråsonevanking.

For å stige i rekkene i syndikatet tar spillerne del i typiske lite lovlige aktiviteter som involverer både kampsport-slåssing, gigantiske skuddvekslinger og intense biljakter. True Crime har fått en omtrentlig lansering, høsten 2010 får vi tre inn i rollen som kalkulerende dobbelagent. Snakker vi en konkurrent til det ekstremt lovende Mafia 2?

Nok en gang har vi en teaser å kose oss med i ventetiden:

(Kilde: CvG)

Siste fra forsiden