Nye Oddworld-spill på vei

Merkelige saker

Det blir et gjensyn med den sære verdenen.

Husker du Oddworld-serien? Den er mest kjent for to spill som ble sluppet på PC og konsoll på 90-tallet, Oddworld: Abe's Oddysee og Oddworld: Abe's Exoddus. Her skulle du lede det merkelige og litt slappe vesenet Abe gjennom en rekke farlige situasjoner for å redde hans artsfrender.

Serien fortsatte på den første Xbox-konsollen med spillene Oddworld: Munch's Oddysee og Oddworld: Stranger's Wrath. Det har ikke dukket opp noen nye spill siden sistnevnte, og tidligere i år fikk vi høre at utvikler Oddworld Inhabitants hadde skjøvet et planlagt Oddworld-prosjekt til side til fordel for noe helt nytt.

Nå er det offisielt kunngjort at det likevel blir mer Oddworld i ikke så alt for fjern fremtid. Det unge utviklerstudioet Just Add Water melder at de har jobbet med flere Oddworld-spill i over et år. Ifølge hjemmesiden deres inngikk de nemlig et samarbeid med Oddworld Inhabitants i fjor sommer.

Detaljer om prosjektene er dessverre ikkeeksisterende i skrivende stund, men det loves gjensyn med kjente fjes og lansering på flere forskjellige plattformer. Det er vel ikke helt usannsynlig at gode, gamle Abe vender tilbake, spesielt siden Just Add Water har en lenke til Twitter-siden hans.

Bortsett fra de nye spillene jobbes det fortsatt med en samlepakke for de fire første utgivelsene. Den skal lanseres på Steam i løpet av året, men de to første spillene er allerede tilgjengelige gjennom Steam og GoG.

Siste fra forsiden