Metro-spillene får store oppgraderinger for Xbox One og PS4

Kritikerroste skytespill relanseres i én pakke, for de nye konsollene og PC.

Deep Silver

Deep Silver har nå offisielt annonsert Metro Redux, en pakke som består av oppdaterte versjoner av de postapokalyptiske skytespillene Metro 2033 og Metro: Last Light. Pakken kommer til PS4, Xbox One og Windows allerede i sommer. Versjoner til Linux og SteamOS følger senere i år.

Metro-spillene er utviklet av ukrainske 4A Games, og finner sted i en verden der menneskene klamrer seg til tilværelsen i undergrunnsnettverket i Moskva, etter at atomvinteren har gjort overflaten så godt som ubeboelig.

I stedet for å samarbeide har imidlertid de få gjenlevende menneskene dannet fraksjoner som kjemper mot hverandre med nebb og klør – i en verden som allerede er livsfarlig takket være mutanter og mystiske, radioaktive fenomener. Og når Metro 2033 starter dukker plutselig en ny trussel opp.

Serien er basert på en bok ved navn Metro 2033, skrevet av Dmitry Glukhovsky.

Det er kaldt på overflaten.

Stor overhaling for Metro 2033

Det er naturligvis Metro 2033 som har fått mest fokus av utviklerne. Spillet har blitt gjenskapt i dagens versjon av 4A-motoren, med alle forbedringene fra Last Light. Det kan nå skilte med avansert lyssetting, dynamisk vær, mer detaljerte figurer, mer dynamisk ødeleggelse og mye mer.

I tillegg har den kunstige intelligensen fått en kraftig overhaling, og både kamp, sniking og måten våpnene fungerer på skal være oppdatert. Enkelte nye funksjoner fra Last Light har også blitt implementert, slik som muligheten til å skreddersy våpnene.

Moskva er i ruiner.

Last Light har også fått noen nyheter, slik som bedre animasjoner og muligheten til å raskt sjekke klokken og hva du har i ryggsekken. Dessuten inkluderes alt ekstrainnholdet som ble lansert etter lansering.

Spillet har også fått to nye spillmoduser. Den ene heter Survival, og er mer lik originalens kamp for å overleve med begrensede ressurser. Den andre heter Spartan, og legger i større grad rette for kamp. Begge spillene får også Ranger-modusen hvor grensesnittet strippes bort.

Ifølge Deep Silver skal begge spillene kjøre med 60 bilder per sekund på konsoll.

Vi likte både Metro 2033 og Metro: Last Light, og det var spesielt stemningen og grafikken som gjorde inntrykk.

Les også
Anmeldelse: Metro: Redux

Siste fra forsiden