Metro-spillene kommer til Xbox One og PS4

Lekkede bilder tyder på oppgraderte utgaver til de nye stuekonsollene og PC.

Deep Silver

Et par tilsynelatende lekkede bilder som opprinnelig dukket opp på et italiensk forum ved navn Everyeye.it ser ut til å bekrefte at de kritikerroste skytespillene Metro 2033 og Metro: Last Light er på vei til Xbox One og PS4 i oppgradert form. De forbedrede utgavene vil også slippes for PC, om bildene er ekte.

Metro 2033 ble sluppet for noen år siden, mens Last Light dukket opp på Xbox 360, PS3 og PC i fjor. Det er ikke klart hva slags forbedringer vi kan se frem til i de nye utgavene. Ifølge Digital Times, som har oversatt informasjonen på bildene til engelsk, vil de selges med alt av nedlastbart innhold inkludert.

Verken utgiver Deep Silver eller utvikler 4A Games har i skrivende stund kommentert ryktene.

Oppdatering: Deep silver har nå bekreftet at Metro Redux er et ekte produkt. De vil imidlertid ikke si noe mer om det, annet enn at det vil annonseres før E3 i år.

Ny istid

Metro-spillene foregår i en postapokalyptisk verden der de siste restene av menneskeheten har blitt tvunget til å flytte under jorden for å overleve. I restene etter Moskvas undergrunnsbane kjemper flere fraksjoner om plassen, men de trues også av både mutanter, mystiske naturfenomener og en ukjent, ny fare.

Spillene vekker minner om STALKER-serien, og de Kiev-baserte utviklerne består av avhoppere fra STALKER-utvikleren GSC GameWorld. Metros postapokalyptiske eventyr er imidlertid langt mer lineære affærer, med et tungt fokus på historiefortelling.

Mer informasjon finner du i våre anmeldelser av Metro 2033 og Metro: Last Light.

Siste fra forsiden