Metroid Prime Trilogy ute av produksjon

Nintendo setter en stopper for denne eventyrgodteposen.

Spillheltinnen Samus Aran overrasket alle når hun i sin tidlige karriere for første gang tok det modige steget ut av skapet, eller rettere sagt hjelmen, og dermed viste hele spillverden at den tøffe, dødelige dusjørjegeren de hadde nedfelt gigantiske monstrum med faktisk var av det kvinnelige kjønn.

Siden den tid har Samus vært å regne som en av Nintendos fremste maskotter, som stjerne i flere av de mest kritikerroste 2D-spillene gjennom tidene. Fru Aran tok seg en liten pustepause i Nintendo 64-æraen, kanskje hadde hun mer enn nok med å overleve sammenstøtet med et ensemble av andre andre Nintendo-karakterer i Super Smash Bros.

Et fantastisk comeback

Men når det første Metroid Prime spant i de lilla Gamecubene våre var det aldri noen tvil om at det hadde vært verdt ventetiden. Den unike verdenen Retro Studios hadde klart å skape ble toppet bare av noen av de mest episke og underholdende boss-kampene gjennom tidene. Hoppet til 3D gikk som smurt, skeptikere fikk motbevist sine bange anelser om ”enda et skytespill”, og det til de grader. Metroid Prime var på alle måter et ekte Metroid-spill.

Oppfølgerne Echoes og Corruption er utvilsomt også blant klassikere å regne. Corruption var det første og eneste Metroid Prime til Wii, og her ble vi servert lynkjapp bevegelseskontroll, og enda flottere grafikk i form av bredskjerm og 480P-oppløsning.

Corruptions tekniske fremskritt, kanskje spesielt med tanke på kontrollsystemet, var en såpass klar forbedring at det var lett å forbanne Wii-ens sene ankomst. Det var muligens derfor Metroid Prime Trilogy ble møtt med så stor entusiasme som den gjorde da pakken ble sluppet i disse breddegrader i september. Likevel, er du interessert i å kjøpe spillet bør du nok få ut fingeren.

Ikke lenger i produksjon

Ifølge Nintendo, via CVG er Metroid Prime Trilogy nemlig ikke i produksjon lenger.

På spørsmål svarte Nintendo følgende til CVG:
– Uheldigvis blir ikke Metroid Prime Trilogy sendt ut lenger. Når det er sagt, vil du nok klare å finne spillet på bruktmarkedet.

Nintendo svarte deretter:
– Når pakken først ble introdusert ble det annonsert at det ville være begrenset tilgjengelighet.

Jaha? Det spørs om den jevne gamer der ute var klar over at denne pakken bare ville være på markedet en kort periode. Et kjapt søk viser at norske nettbutikker fortsatt har spillet på lager, men gjerdesittere bør definitivt være kjappe på avtrekkeren, spesielt hvis man har allergi for bruktkjøp. Det er nemlig ikke godt å vite hvor lenge lagrene vil holde.

Så kan man jo spørre seg hvorfor denne utmerkede pakken blir trukket fra markedet.

Les også
Flere faller fra

Vår anmelder lot i allefall til å kose seg stort med den innholdsrike pakken, og kalte spillet ”en samling ingen spilleglade Wii-eiere burde være uten”.

(Kilde: ComputerandVideogames)

Siste fra forsiden