Xbox Series X - Xbox Series S

Microsoft avduket Xbox Series S etter stor lekkasje

Pris og slippdato på Xbox Series X kan også være avslørt.

Oppdatering 11:00: Etter den offisielle bekreftelsen av Xbox Series S har Twitter-bruker @_h0x0d_ bestemt seg for å dele hele annonseringstraileren for konsollen. Denne kan du se nedenfor.

Ifølge videoen skilter Xbox Series S med 1440p oppløsning og opptil 120 bilder i sekundet. Den støtter ray-tracing, avspilling av media i 4K-oppløsning og oppskalering av spill til 4K.

Ellers melder traileren om en spesialbygget NVME SSD på 512 gigabyte. Selve boksen er 60% mindre enn Xbox Series X og har ikke noe diskdrev.

Oppdatering 09:15: Microsoft har offisielt bekreftet både utseende og pris på Xbox Series X – 299 dollar.

I en Twitter-melding kaller selskapet den hvite konsollen for sin minste Xbox noensinne. Vi loves også mer informasjon «snart». Detaljer om slippdato kom ikke frem, og ryktene om Xbox Series X-pris ble heller ikke kommentert.

Opprinnelig sak følger.

Xbox Series X og lillebror Xbox Series S skal lanseres 10. november. Det hevder en ny rapport fra Windows Central.

Nettstedet forteller videre at prisen på de to Microsoft-konsollene blir henholdsvis 499 og 299 dollar. Direkte oversatt blir det rundt 4500 og 2700 kroner, men selvfølgelig kan vi regne med litt ekstra avgifter på overfarten til Norge.

De amerikanske prisene er for øvrig på samme nivå som lanseringsprisene til Xbox One og Xbox One S.

Lekket reklamemateriell

Rapporten fra Windows Central kom bare noen timer etter at reklamemateriell for Xbox Series S fant veien ut på nettet. Thurrott-reporter Brad Sams var blant flere som viste frem maskinen, som enda ikke er offisielt kunngjort, men som det har gått rykter om i lang tid.

Basert på bildene blir Xbox Series S en god del mindre enn Xbox Series X. Den er hvit og har en skikkelig saftig lufteordning på siden. Tilsynelatende vil denne konsollvarianten ikke ha noe diskdrev.

Les også
Test: Xbox Series X

Bildene av Series S stammer visstnok fra maskinens offisielle annonseringstrailer. Etter sigende blir denne del av en større presentasjon av Microsofts kommende konsoller, som visstnok er like rundt hjørnet.

Dermed er det bare å vente på en offisiell uttalelse fra Microsoft selv.

LES OGSÅ: Microsoft går ikke aktivt inn for å selge flere konsoller enn Sony eller Nintendo »

Siste fra forsiden