Microsoft avkrefter: Har ikke kjøpt Silent Hills

Det merkelige ryktet er bare tull.

Norman Reedus i Silent Hills kommer neppe tilbake.
Konami, LDDesign, montasje av Gamer.no

Like før helgetacoen ble fortært på fredag dukket det opp et rykte om at Microsoft hadde planer om å kjøpe Silent Hills av Konami. Spillfans verden over har sørget over det kansellerte skrekkspillet som skulle bli en helt ny begynnelse for serien med Hideo Kojima og Guillermo del Toro bak roret.

Slik er slutten på P.T.

Ryktet virket likevel litt for godt til å være sant. Særlig fordi kilden hevdet at Microsoft skulle ha dradd «milliarder av dollar» ut av lommeboken for å sikre seg spillet og serien i sin helhet. Til sammenligning punget de ut 2,5 millarder dollar for Minecraft – noe som er et spill med betydelig større drakraft enn Silent Hills.

Microsoft-sjef Phil Spencer har nå lagt ballen død for det utrolige ryktet.

– Beklager, det er ikke sant. Vi aner ikke hvor ryktet begynte, men jeg ønsker ikke å villede noen, skriver Spencer til en fan på Twitter.

Timeingen kunne heller ikke vært bedre for å få et slikt rykte til å feste rot. Det er kun to uker igjen til spillsirkuset E3 tar av i Los Angeles, der alle de største aktørene ventes å ha mye snadder på lur. Akkurat SIlent Hills er det likevel ingen grunn til å tro at vi kommer til å se noe mer av.

I tandem med SIlent Hills-kanselleringen var det et annet spill som forsvant.
Smakebitspillet P.T. ble slettet fra PlayStation Store »

Siste fra forsiden