Microsoft benekter priskutt for 360

Microsofts David Hufford har kommet med uttalelser om Xbox 360-prisen som har blitt misforstått.

Midt i forrige uke sa Microsofts David Hufford til Bloomberg at den idelle prisen for Xbox 360 i dagens marked er 199 dollar (ca. 1200 kroner). Flere har tatt denne uttalelsen som et tegn på at prisen på konsollen skal kuttes, men det stemmer ikke.

Duggferske og ultrapopulære Xbox 360 Elite.

– Kommentaren min er riktig gjengitt, men den har blitt tatt ut av sin sammenheng. Jeg signaliserte ikke et priskutt ved det jeg sa, sier Hufford til en Microsoft-blogg.

Salget av Xbox 360 på verdensbasis har forlengst passer 10 millioner konsoller, derfor vil nok ikke Microsoft kutte prisen riktig ennå.

– Xbox 360 selger godt med sin nåværende pris, og Elite-versjonen blir utsolgt med en prislapp på 479 dollar. Dessuten har vi en utrolig bra spillkatalog til konsollen, så vi ser ikke for oss et priskutt i nærmeste fremtid, sier Hufford.

Det har likevel vært spekulert at prisen på 360 vil falle mot slutten av året, for på den måten å yte enda sterkere konkurranse til PlayStation 3 og Wii. Microsofts Peter Moore har dessuten uttalt at de vil nå ut til et bredere publikum, inkludert kvinner, barn og eldre – da kan et priskutt bli tvingende nødvendig.

Siste fra forsiden