Microsoft forteller om Forza Motorsport 2

Et av de mest populære bilspillene for Xbox får nå en etterfølger, eksklusiv for Microsofts nye vidunderbarn.

Forza Motorsport 2 skal etter planen lanseres til jul, og er under utvikling hos Turn 10. Det offisielle informasjonsarket om spillet forteller oss om autentisk fysikksimulasjon, knasende skademodell, fotorealistisk grafikk og lisensiert utstyr for trimming av de over 300 bilene i spillet (fra 50 ulike fabrikanter).

Forgjengeren hadde litt problemer med å kjøre glatt på Xbox, men i følge Microsoft vil etterfølgeren kjøre på seksti bilder per sekund med "4x antialiasing", "motion blur" og "high-dynamic-range lyssetting" i 720p-oppløsning. Spillet støtter også det offisielle trådløse rattet til Xbox 360.

Ellers fortelles vi at ingeniører fra bilindustrien og profesjonelle bilførere har satt seg ned med programmererne, for å sikre topp fysikksimulasjon. Her skrytes det av avanserte modeller for dekk og fjæringer, som reagerer på varme og press, samt vektendringer og bilens aerodynamikk, slik at bilene føles så autentiske som mulig å kjøre.

Handlingen foregår på over 60 baner (i 18 miljøer), inkludert 13 ekte baner. Her nevnes Nürburgring Nordschleife, Silverstone, Road America, Sebring International Raceway og Mazda Raceway Laguna Seca. Bilene kommer fra fabrikanter som Ferrari, Porsche, General Motors, Lamborghini, Nissan og Volkswagen.

Spillet kommer selvsagt også med muligheter for onlinespilling, og en litt interessant detalj her er at du kan fortsette enspillerkarrieren din på nettet, slik at du belønnes med "credits" (som kan brukes til å oppgradere bilene, og så videre) også for å spille online. Takket være Forza Motorsport TV kan du også titte på andre som spiller på nettet.

Siste fra forsiden