Microsoft kutter priser i Japan

Japan får billigere Xbox

Microsoft kjemper fortsatt om det japanske markedet og kutter prisene på Xbox 360.

Microsoft har satset tungt i Japan, blant annet med eksklusive rollespillprosjekter som Lost Oddessey og Infinite Undiscovery, og den siste måneden har satsingene endelig begynt å gi avkastning.

Tales of Vesperia har vært et sterkt kort i den japanske satsingen.

Konsollprodusenten har faktisk klart å selge alle Xbox 360-konsollene de hadde på lager i Japan. Salget fikk solid drahjelp av rollespillet Tales of Vesperia, en av de eksklusive Xbox 360-titlene Microsoft har skaffet seg.

Selskapet er nå klare med nok et grep for å sikre seg en større del av det japanske markedet, og planlegger et stort priskutt for Xbox 360. Ifølge Reuters ble nyheten lekket av den japanske finansavisen Nikkei, og Kotaku kan melde at Microsoft bekreftet priskuttet under en pressekonferanse de avholdt i dag.

Den billigste modellen får et priskutt på ca. 30%, noe som gjøre den billigere en Wii i Japan. Den nye salgsprisen for Xbox 360 Arcade vil dermed ligge på rundt 1000 norske kroner. De to dyrere modellene skal få seg et priskutt på mellom 5000 og 8000 yen, altså et sted mellom 250 og 400 kroner.

Om priskuttet forblir i Japan, eller om resten av verden også kan se fram til billigere konsoller fra Microsoft, er foreløpig uvisst.

Siste fra forsiden