Microsoft med Xbox 360-opptur

Starten på finansåret har vært helt fantastisk for multikunstneren av et selskap.

Kontrollsystemet Kinect er rett rundt hjørnet, noe Microsoft håper vil øke interessen rundt Xbox 360 og heve inntjeningen.

Halo: Reach solgte meget bra.

Nå viser det seg at Microsofts underholdningsavdeling, som også inkluderer blant annet Zune, hadde et meget sterkt første kvartal i dette finansåret. I de tre månedene som sluttet 30. september noterte man seg for 1,8 milliarder dollar i salg. Det skriver GameSpot.

Ifølge nye og redigerte tall fra Microsoft er det en 27 prosents oppgang fra samme periode i fjor, men siden inntektene i fjorårsperioden faktisk var nesten 1,9 milliarder dollar er det ingen reell økning.

Microsofts nye måte å regne på påvirket også overskuddet til Xbox-avdelingen. Likevel er det en oppgang, fra 312 millioner dollar i fjor til 382 i første finanskvartal i år.

Halo: Reach og den nye, slanke Xbox 360-en må nok ta det meste av æren for overskuddet. Bare Reach alene har sørget for 350 millioner dollar i inntekter så langt. Det er godt over 2 milliarder norske kroner, det.

Hvis vi ser på hele selskapet Microsoft, hadde de sitt beste kvartal noensinne nå. Inntektene over de tre siste månedene lå på 16,2 milliarder dollar. Overskuddet var opp 51 prosent fra i fjor, til kurante 5,41 milliarder dollar.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden