– Microsoft vil ha Bizarre Creations

Blur-utviklerens skjebne behøver ikke å være så dyster som først spådd.

Det er bare noen dager siden vi meldte at Project Gotham Racing- og Blur-skaper Bizarre Creations var i ferd med å bli lagt ned av eier Activision.

Det som begynte som et hissig rykte innad i spillbransjen ble kjapt bekreftet som en trist sannhet, og Activision selv uttalte at de av lønnsomhetsgrunner så seg om etter eventuelle kjøpere av det tradisjonsrike britiske studioet.

Denne kjører råfort.

Nå vil nye rykter ha det til at flere store selskaper kniver om å kjøpe Bizarre Creations. I hvert fall om vi skal tro Eurogamer. Og bautaen Microsoft skal være den heteste kandidaten av dem alle.

– Situasjonen ser adskillig bedre ut enn i går kveld, eller til og med i morges. Ting forandrer seg i et fryktelig tempo. Microsoft er ikke dumme – de vet at vi er dyktige og har snakket med Activision om oss, sier en anonym kilde til spillnettstedet.

Microsoft har angivelig har sett seg om etter et nytt studio til å videreutvikle den populære Project Gotham Racing-serien i senere tid, og det er vanskelig å se for seg at noen takler det prosjektet bedre enn de opprinnelige skaperne.

Project Gotham Racing er en svært populær bilspillserie som er eksklusiv til Microsofts to spillkonsoller. Det første spillet kom ut som en lanseringstittel med den opprinnelige Xbox i 2001, og endte opp med å bli konsollens andre bestselgende spill etter Halo: Combat Evolved. Det foreløpig siste spillet i kjerneserien kom ut i 2007, til Xbox 360.

Siste fra forsiden