Microsoft vil la deg spille gamle Xbox-spill på PC

Ønsker å gjøre Windows kompatibel med spill fra den første Xbox-konsollen.

Illustrasjonsbilde.
Microsoft

Den eksisterende Xbox One-maskinen har allerede hatt støtte for Xbox 360-spill en stund, og som vi meldte i forbindelse med E3-messen skal Microsoft utvide bakoverkompatibiliteten til den opprinnelige Xbox-maskinen. Nå ser det ut som Windows-plattformen også skal omfattes av det nye fremstøtet.

I et intervju med nettstedet PC Gamer hintet nemlig sjefen for Xbox-avdelingen hos Microsoft, Phil Spencer, at han ønsker å gjøre det mulig å spille spill til den originale Xbox-konsollen på Windows-plattformen.

Den originale Xbox-maskinen ble lansert så langt tilbake som i 2002.
Microsoft

– Ja

Spencer svarte simpelthen «ja» på spørsmålet om hvorvidt vi kommer til å se slik emulering, uten at dette nødvendigvis er å tolke som en endelig bekreftelse.

Xbox-sjefen uttalte at emulering generelt er vanskelig, spesielt når man opererer med ulike arkitekturer, men pekte på at den opprinnelige Xbox-konsollen benytter en x86-brikke, noe som gjør denne maskinen enklere å emulere i Windows.

Xbox 360 benytter til sammenligning PowerPC-arkitektur, som er vesentlig vanskeligere å emulere på x86-plattformen. Spencer mener likevel det ikke uten videre vil bli enkelt å kjøre originale Xbox-spill på PC-plattformen.

– Jeg tror vi har en del arbeid å gjøre der, men jeg tror det ligger i fremtiden, slo Phil Spencer fast overfor PC Gamer. Akkurat når vi eventuelt får se bakoverkompatibiliteten i aksjon, og ikke minst hvor mange titler som vil omfattes, er dermed ennå høyst uvisst.

Med Windows 10 har Microsoft som kjent trappet opp satsingen på spilling gjennom tett integrasjon mot Xbox-plattformen og en egen spillmodus som ble lansert som en del av den store Creators Update-oppdateringen som nylig ble sluppet.

Microsoft ser ikke på PlayStation 4 Pro som en konkurrent til deres nye Xbox One X-maskin »

Siste fra forsiden