Xbox 360-spill har blitt skikkelig populært for Xbox One-eierne

Bakoverkompatibiliteten er en stor suksess.

Stadig flere Xbox 360-titler legges til bakoverkompatibilitetslisten, og spillerne liker det.
Microsoft

Tilbake i 2013 kom det frem at Xbox One ikke ville bli bakoverkompatibel med Xbox 360-spill, men på E3-messen i fjor avslørte Microsoft at de likevel ville åpne for Xbox 360-spill på den nye konsollen. Siden den gang har spillere kastet seg over bakoverkompatibiliteten, viser det seg.

Sjefen for Microsofts Xbox-avdeling Phil Spencer la nylig ut en Twitter-melding hvor han meddeler at nesten 50 prosent av Xbox One-eiere spiller Xbox 360-spill på konsollen, som jo er et ganske imponerende tall.

Xbox One.
Microsoft

300 titler tilgjengelig

Dette henger nok nært sammen med at det nå finnes et solid antall bakoverkompatible spill på plattformen – nærmere bestemt 300 titler. Blant de seneste titlene som ble lagt til listen var BioShock, BioShock 2 og BioShock Infinite, som for øvrig også har kommet i oppussede utgaver.

Nye titler legges til hele tiden, og ifølge Microsoft er det de høyest rangerte og mest populære spilltitlene som prioriteres først. Som det kom frem under Gamescom-messen i fjor er det imidlertid ikke alle utgivere som har kastet seg på prosjektet, så en del spill vil nok dessverre også utebli.

Når det gjelder erkekonkurrenten PlayStation 4 foreligger det for øvrig ingen planer fra Sonys side om å gjøre denne plattformen bakoverkompatibel.

Xbox One fikk nylig en ny indieperle: Bastion har kommet i en ny og oppusset versjon »

Siste fra forsiden