Stadig flere Xbox 360-titler legges til bakoverkompatibilitetslisten, og spillerne liker det.
Stadig flere Xbox 360-titler legges til bakoverkompatibilitetslisten, og spillerne liker det. (Bilde: Microsoft)

Xbox 360-spill har blitt skikkelig populært for Xbox One-eierne

Bakoverkompatibiliteten er en stor suksess.

Tilbake i 2013 kom det frem at Xbox One ikke ville bli bakoverkompatibel med Xbox 360-spill, men på E3-messen i fjor avslørte Microsoft at de likevel ville åpne for Xbox 360-spill på den nye konsollen. Siden den gang har spillere kastet seg over bakoverkompatibiliteten, viser det seg.

Sjefen for Microsofts Xbox-avdeling Phil Spencer la nylig ut en Twitter-melding hvor han meddeler at nesten 50 prosent av Xbox One-eiere spiller Xbox 360-spill på konsollen, som jo er et ganske imponerende tall.

Xbox One.
Xbox One. Bilde: Microsoft

300 titler tilgjengelig

Dette henger nok nært sammen med at det nå finnes et solid antall bakoverkompatible spill på plattformen – nærmere bestemt 300 titler. Blant de seneste titlene som ble lagt til listen var BioShock, BioShock 2 og BioShock Infinite, som for øvrig også har kommet i oppussede utgaver.

Nye titler legges til hele tiden, og ifølge Microsoft er det de høyest rangerte og mest populære spilltitlene som prioriteres først. Som det kom frem under Gamescom-messen i fjor er det imidlertid ikke alle utgivere som har kastet seg på prosjektet, så en del spill vil nok dessverre også utebli.

Når det gjelder erkekonkurrenten PlayStation 4 foreligger det for øvrig ingen planer fra Sonys side om å gjøre denne plattformen bakoverkompatibel.

Xbox One fikk nylig en ny indieperle: Bastion har kommet i en ny og oppusset versjon »

Microsoft Xbox One

Kommentarer (8)

Forsiden akkurat nå

Til toppen