Indie-perlen Bastion er lansert på Xbox One

Eier du spillet på Xbox 360 får du den nye versjonen gratis.

Siden lanseringen av Bastion på Xbox 360 for over fem år siden har det kritikerroste action-eventyret solgt nesten fire millioner kopier fordelt på flere forskjellige plattformer. Nå er spillet endelig lansert på Xbox One, skriver Supergiant Games på sine nettsider.

Høyere oppløsning og mer innhold

Du må utkjempe mange kamper i Bastion.
Supergiant Games

Ifølge utvikleren skal Xbox One-utgaven av Bastion være så tro til originalspillet som mulig, men porteringen har likevel krevd mye arbeid:

– Å bringe Bastion til Xbox One var mer komplisert enn å trykke på en knapp som sier «gjør det bakoverkompatibelt». Spillet har blitt bygget opp igjen fra grunnen slik at det skal føles naturlig på den nyere plattformen, forklarer Supergiant.

Mens Xbox 360-versjonen av Bastion kjørte med en oppløsning på 720p vil spillet kjøre i 1080p på Xbox One. Innholdspakken «Stranger’s Dream», som introduserer nye utfordringer og litt mer bakgrunnshistorie til noen av Bastion-figurene, inkluderes også i den nye utgaven.

Gratis for eiere av Xbox 360-utgaven

Bastion er nå tilgjengelig på Xbox One.
Supergiant Games

For å markere lanseringen gir Xbox One-utgaven bort til alle som allerede eier Bastion på Xbox 360. Gjelder dette deg har du snaue tre uker på å sikre deg spillet gratis, før tilbudet avsluttes den 1. januar 2017.

Vår anmelder var svært fornøyd med Bastion på Xbox 360, da spillet kom ut i 2011:

– Bastion må spilles, ingen tvil om det. Det er et sjarmerende og kreativt eventyr som griper deg på uvanlige måter. På den ene siden er det et vakkert eventyr med en nesten barnslig grafisk stil. Det er lekent og uskyldig, men byr på mye mer enn som så. Under blomster og fagre farger ligger et intenst og fascinerende spill med en historie som er mørkere enn en kanskje skulle tro, skrev Øystein Furevik i sin anmeldelse.

Supergiants neste spill nådde ikke Bastions nivå.
Transistor var vakkert, men oppfylte ikke sitt potensial »

Siste fra forsiden