Project Natal døpes Kinect

Microsofts vidunderbarn får navn

Prosjektnavnet har gått inn i historien. Fra nå av heter systemet Kinect.

Under et overdådig arrangement i Los Angeles lanserte Microsoft det endelige navnet til det bevegelsessensitive kontrollsystemet tidligere kjent som Project Natal. Fra nå av heter systemet Kinect for Xbox 360, eller bare Kinect.

Stuekos med Kinect.

Kinect ser ut til å være en blanding av de engelske ordene «kinetic» og «connect». Dermed er det et navn som bringer assosiasjoner om både bevegelse og det å samles.

Et kontrollsystem er selvsagt rimelig unyttig uten noe å kontrollere, og Microsoft har, via USA Today lettet på sløret angående en håndfull spill som utvikles spesifikt for Kinect:

  • Dance Central – Dansespill under utvikling hos MTV Games.
  • Joyride – Bilspill som lar spillerne late som de holder rattet med hendene. Beveg hendene forover for å aksellerere, bakover for å bremse.
  • Kinectimals – Tren og lek med over 20 virtuelle kattedyr. Eksotiske villdyr som løver, leoparder og tigere inkluderes.
  • Kinect Sports – En samling minispill som ser ut til å minne om Wii Sports. Seks aktiviteter inkluderes: boksing, bowling, strandvolleyball, friidrett, fotball og bordtennis.
  • Kinect Adventures – Raftingspill hvor flere spillere må samarbeide om å føre en gummibåt trygt ned en serie stryk, ved å lene seg for å styre.

I tillegg skrytes det av et spill basert på Star Wars-universet (som utvilsomt inkluderer lyssabel) og et spill med kjente og kjære favoritter fra Disney.

Microsoft har ikke kommet med noen offisiell informasjon angående prisen vi må regne med å punge ut for å få Kinect i stua, men nettstedet til spillkjeden Game i Norge lar deg forhåndsbestille systemet til en pris av 1199 kroner. Kinect skal lanseres før jul.

Mer informasjon om Kinect og generelt fra Microsoft forventes i kveld, når den offisielle pressekonferansen starter klokken 19 norsk tid. Vi er til stede med to journalister.

Siste fra forsiden